festa de la cirera a torrelles de llobregat

exposició i venda de cireres, ruta gastronòmica amb menús, tastos i postres amb cireres de torrelles

 

cireres, cuina, ball, correfoc, festa...

Festa de la Cirera a Torrelles de Llobregat

Cap de setmana del 31 de maig al 2 de juny de 2019,  el Baix Llobregat >> Tornen les cireres de Torrelles de la manera més festivaTorrelles de Llobregat s’omplirà, un any més, de cireres el primer cap de setmana de juny.. Així mateix, hi ha notes musicals i garlandes que traslladen a l’espectador a l’ambient festiu que es viu al municipi aquells dies de celebració.

Festa de la Cirera

a Torrelles de Llobregat

Cap de setmana del 31 de maig al 2 de juny de 2019, 

el Baix Llobregat >>


Des de l’any 1980, cada primer cap de setmana de juny Torrelles organitza una de les festes més importants de l’any al poble que, inicialment, estava destinada a celebrar el final de la collita de cireres.

Tot i que la festa està centrada en la cirera, Torrelles aprofita per donar a conèixer l’artesania de Catalunya mitjançant la Fira d’Artesans, on es poden trobar articles d’artesania diversa i productes típics de la gastronomia catalana, de la producció local i d’altres indrets, elaborats amb mètodes tradicionals. Una iniciativa per promoure els productes de qualitat i proximitat. I des de l’any 2007, celebra la Ruta Gastronòmica amb la idea de potenciar la vessant culinària del producte local per excel·lència: la cirera.


La Festa de la Cirera s’estructura al voltant de tres grans activitats que tenen com a protagonista a la cirera: l’Exposició de Cireres, el Mercat de la Cirera i la Fira d’Artesans. I és organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torrelles de Llobregat amb la col·laboració dels pagesos i entitats locals.Enguany, la celebració torrellenca més popular aposta pels jocs d’escapisme, l’humor i els jocs de fusta gegants basats en les cireres

El pròxim divendres 31 de maig, el municipi donarà el tret de sortida a la seva festa més esperada. La trenta-novena edició de la Festa de la Cirera començarà amb tallers infantils, exhibicions, el tradicional sopar de carreters i la popular nit de discoteca amb dj’s locals. El divendres, la colla de Diables de Torrelles també organitzarà el correfoc, que arrencarà al carrer Major amb el carrer Can Coll i finalitzarà al Parc de Can Sostres, i Ca la Cinta inaugurarà l’exposició ‘L’ànima rere els ulls’ de David Juárez.dissabte 1 de juny,

la passejada pels camps de cirerers iniciarà el dia gran de la celebració torrellenca. Les persones visitants podran gaudir del Mercat de Cireres i la fira d’artesania i productes locals al carrer Major i de la mostra d’arts i oficis i dels jocs de fusta gegants al carrer basats en la temàtica de les cireres al carrer Sant Pau, que enguany presentarà nous jocs encara més personalitzats. El dissabte, també es viurà una de les novetats de la trenta-novena edició: la instal·lació de dos jocs d’escapisme al poble. El primer serà l’Escape Room Obsidiana, per infants de 3 a 12 anys que es convertiran en petits exploradors buscant un valuós tresor. El segon joc serà l’Escape Room Ikal, per a nois i noies a partir dels 12 anys i que proposarà el repte de trobar una poderosa pedra màgica dins un temple Maia.


A les 11.30 hores, s’inaugurarà oficialment la 39a Festa de la Cirera, que comptarà amb el pregó del meteoròleg i presentador de TV3 Francesc Mauri. A continuació, es farà l’obertura de la nova edició de l’Exposició de Cireres, que celebrarà el 90è aniversari de l’Ateneu Torrellenc, i es presentarà la 12a Ruta Gastronòmica, que oferirà noves elaboracions culinàries amb les cireres com a grans protagonistes. Animació infantil, tallers de manualitats, xerrades, vermuts i moltes propostes més ompliran la tarda de dissabte. Al vespre, els Diables de Torrelles organitzaran el correfoc infantil, que començarà al carrer Major amb el carrer Santiago Rusiñol i acabarà al Parc de Can Sostres. A les 21 hores, el Grup de Blancs de l’Esplai Arc de Sant Martí coordinarà un sopar popular i tot seguit, la música en directe del grup Balahits i de l’Orquestra Mitjanit posarà la cirereta final a la jornada.


El diumenge 2 de juny, el Mercat de Cireres, la fira d’artesania i productes locals, la mostra d’arts i oficis i

els jocs de fusta gegants tornaran a omplir els carrers torrellencs.

De la mateixa manera, hi haurà noves propostes d’animació infantil, tallers de manualitats, una ballada de sardanes amb la Cobla Contemporània, la popular festa de l’escuma i una paella popular organitzada per l’Esplai Arc de Sant Martí. A les 18 hores, es celebrarà l’acte de cloenda i el lliurament de premis. Finalment, l’espectacle d’humor ‘L’home orquestra’ d’en Peyu, una altra de les novetats, tancarà la celebració.


De la mateixa manera, s’organitzarà una nova edició del joc ‘L’assassí de la Cirera’, un parell de visites guiades a l’església Sant Martí de Tours i diverses exposicions.


 

* PRECAUCIONS PEL CORREFOC

No estacioneu el cotxe al pas del correfoc. No us apropeu al carretó dels petards. Porteu roba vella, de cotó i protegiu-vos el cap i els cabells amb un barret. No porteu articles pirotècnics propis. Protegiu finestres i aparadors amb cartrons. Els menors han d’anar acompanyats d’un adult. Participar queda sota la responsabilitat de cadascú.

 

* RECOMANACIONS PER LA FESTA DE L’ESCUMA

Cal portar roba adequada per aquest tipus d’activitat com banyador, tovallola, roba vella… Donat que és una activitat aquàtica, cal tenir cura dels infants petits..
Per a més informació, es pot consultar el programa d’actes

en el document adjunt.

http://www.torrelles.cat/Festa Cirera 2019.pdf


 

 

tasta & gaudeix el teu país !

Festes i Fires

de temporada

tast i festa a Catalunya

Restaurants

a Catalunya

millors cuines del país

Restaurants Carta

de temporada

les 4 estacions a taula

Escapades de tast

Hotels Gourmet

tast & relax al teu país

Restaurants de Catalunya, els Clàssics

Restaurants Clàssics de Catalunya

El canon de la cuina catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Els millors restaurants de Catalunya

Restaurants amb estrella Michelin i +

El canon de l’alta gastronomia catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Hotels gastronòmics

Escapades amb Estrella

luxe gourmet, millors restaurants amb hotel

Una selecció d’Hotels-restaurant que han merescut el reconeixement dels crítics gastronòmics i aficionats gourmet del país i internacionals: estels Michelin, sols Repsol o ser membres d’exclusives associacions gastronòmiques com Relais & Chateaux o Petits Grans Hotels de Catalunya...

Hotels rurals amb cuina casolana

Hotels rurals amb cuina de la terra

establiments familiars, hostals i cases rurals

Una selecció d’Hotels, hostals, fondes i allotjaments rurals on hi trobareu unes intal·lacions amb la comoditat i el confort suficients per gaudir d’un descans actiu coneixent el territori i alhora,

gaudint de la cuina del país ..