fira lliga’t a la terra i mercat del planter a santa eulàlia de ronçana

què fer al vallès ?venda de planter online, tallers, dinar, popular, mercat del planter amb parades de pagesos i productors...

 

22 d’abril 2017, Santa Eulàlia de Ronçana, el Vallès Oriental >> La 10a edició de la Fira Lliga't a la Terra torna a Santa Eulàlia de Ronçana el dissabte 13 d'abril, de 9 del matí a 7 de la tarda. El recinte de La Fàbrica serà l'epicentre de la majoria d'activitats que s'han organitzat per aquesta ocasió.

FIRA LLIGA’T A LA TERRA 2019

Santa Eulàlia de Ronçana


Dissabte, 13 d'abril de 2019

Arriba la X edició de la Fira lliga’t a la terra i Mercat de planter, en la que es podran comprar varietats locals de tomàquets i altres cultius d’horta, així com plantes aromàtiques i medicinals. També hi haurà parades amb productes de pagesos locals i elaboradors artesans.


A més, es podrà gaudir de diferents activitats per poder conèixer millor el món de la pagesia: tallers, espectacles, exposicions, i visites a l’Hort de l’Espelt. Al migdia hi

haurà un dinar popular elaborat pels cuiners de l’Associació CuinaVO i un sorteig amb 10 regals


La Fira de la Pagesia, altrament coneguda com a Fira Lliga’t a la Terra, enguany està d’aniversari arribant a la seva 10a edició. La Regidoria de Promoció Econòmica ha preparat per al dissabte 13 d’abril diverses activitats durant tot el dia, on no faltaran les visites a l’hort de l’Espelt, els tallers pràctics, un dinar popular, un espectacle de teatre o un fi de festa musical. Durant tot el dia, el recinte exterior de La Fàbrica, conegut també com a 'Pla de l'1 d’octubre', acollirà el ja habitual mercat del planter. Tota aquella persona que vulgui fer la seva comanda prèviament via online, pot fer-ho a través de la pàgina web www.llavorsorientals.cat.

La gran novetat d’aquest any serà el sorteig ‘10 anys, 10 regals’, on per cada 5 euros de compra es podrà optar a un tiquet regal per guanyar lots de productes elaborats pels pagesos i productors de la fira. A més a més, hi haurà una exposició de cartells i fotografies dels 10 anys de la fira.


A continuació us detallem la programació del dissabte 13 d’abril:

  1. De 9.00 a 17.00 h: Mercat del planter. Varietats antigues de tomàquet, horta, plantes aromàtiques i medicinals, i arbustos. Parades de pagesos/es i productors/es durant tot el dia. Recollida de comandes online de 13.00 a 14.00h i de 17.00 a 18.00h.

  2. 10.00 h: Visita a l’hort de l’Espelt, al Molí d’en Vendrell.

  3. 2/4 de 12.: Taller pràctic: 'Balcons subterranis', a càrrec de Llavors Orientals.

  4. 13. h: Dinar popular. Amanida d’hortalisses i llegums de temporada, paella d’espelta petita, iogurt de Can Bordoi. Elaborat per CuinaVO. Preu 9 euros.

  5. 2/4 de 4 tarda  Visita a l’hort de l’Espelt, al Molí d’en Vendrell.

  6. 17.00 h: Taller pràctic: ‘Fes bombes de llavors’, a càrrec de Llavors Orientals.

  7. De 18.00 a 19.00 h: Espectacle de teatre i titelles “La Botigueta”, a càrrec de la companyia Tanaka Teatre. Berenar per a tothom: panet de xocolata elaborat pel Fornet del Fai.

  8. 19.00 h: Fi de festa musical. Espectacle participatiu de danses tradicionals catalanes i d’arreu amb els Ministrers del Tomàquet (ball folk amb 5 músics que toquen la tuba, la tarota, el timbal, l’acordió i la gralla/flabiol).


http://www.ser.cat/10a-fira-lliga-t-a-la-terra
 
DEL  MAR
../GOURMETCATALUNYA/DEL_MAR.html
XOCOMEL
../GOURMETCATALUNYA/XOCOMEL.html
VIANDES & CARNS
../CARNS_GOURMET/CARNS_XARCUTERIA.html
DELICATESSEN
../GOURMETCATALUNYA/DELICATESSEN.html
MERCATS
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
FORMACIÓ
../GOURMETCATALUNYA/FORMACIO.html
AGENDA
../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
DEL CAMP
../GOURMETCATALUNYA/DEL_CAMP.html
PORTADA
../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/PAISDEVINS/PORTADA.html

Lliga’t a la terra : fira de la pagesia i mercat del planter

és primavera !  fires d’artesans i pagesos

tasta & gaudeix el teu país !

Festes i Fires

de temporada

tast i festa a Catalunya

Restaurants

a Catalunya

millors cuines del país

Restaurants Carta

de temporada

les 4 estacions a taula

Escapades de tast

Hotels Gourmet

tast & relax al teu país

Restaurants de Catalunya, els Clàssics

Restaurants Clàssics de Catalunya

El canon de la cuina catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Els millors restaurants de Catalunya

Restaurants amb estrella Michelin i +

El canon de l’alta gastronomia catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Hotels gastronòmics

Escapades amb Estrella

luxe gourmet, millors restaurants amb hotel

Una selecció d’Hotels-restaurant que han merescut el reconeixement dels crítics gastronòmics i aficionats gourmet del país i internacionals: estels Michelin, sols Repsol o ser membres d’exclusives associacions gastronòmiques com Relais & Chateaux o Petits Grans Hotels de Catalunya...

Hotels rurals amb cuina casolana

Hotels rurals amb cuina de la terra

establiments familiars, hostals i cases rurals

Una selecció d’Hotels, hostals, fondes i allotjaments rurals on hi trobareu unes intal·lacions amb la comoditat i el confort suficients per gaudir d’un descans actiu coneixent el territori i alhora,

gaudint de la cuina del país ..