cap de setmana a la fira de les 40 hores de ripoll

fira multisectorial, d’agroalimentació, productes de proximitat, tastatast, mercat...

Del divendres 5 al diumenge 7 d’abril de 2019, el Ripollès >> Aquest cap de setmana, Ripoll viurà un any més la Fira de les 40 hores. Aquesta fira multisectorial, arriba cada any poc abans de la setmana santa i omple, any rere any el centre de la vila, en un complet aparador on es mostren tots els sectors econòmics de la nostra comarca, però on també hi podem trobar altres expositors vinguts d'arreu de Catalunya.

DEL  MAR
../GOURMETCATALUNYA/DEL_MAR.html
XOCOMEL
../GOURMETCATALUNYA/XOCOMEL.html
VIANDES & CARNS
../CARNS_GOURMET/CARNS_XARCUTERIA.html
DELICATESSEN
../GOURMETCATALUNYA/DELICATESSEN.html
MERCATS
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
FORMACIÓ
../GOURMETCATALUNYA/FORMACIO.html
AGENDA
../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
DEL CAMP
../GOURMETCATALUNYA/DEL_CAMP.html
PORTADA
../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/PAISDEVINS/PORTADA.html

Fira de les 40 hores de Ripoll :

artesania, mercat, tastets...

Divendres, dissabte i diumenge 5 al 7 Abril  de2019

Fira artesanal popular, Gastronomia i vi


Avui la fira multisectorial serveix com a aparador dels productes que s’elaboren i es negocien a la comarca i comprèn estands comercials de pràcticament tots els àmbits: agrícola, comercial, industrial, turístic, juvenil, artesà, automoció, mercat tradicional i fira d'entitats.


El nom de 40 hores respon a què, antigament, els dos últims dies de quaresma i el diumenge de Passió, el Santíssim romania exposat durant quaranta hores al monestir. Els senyors feudals concedien als pagesos aquestes 40 hores per reunir-se i adorar el Santíssim, i de passada aprofitaven per fer fira i presentar els seus fills i filles en edat de casar-se.


El Tastatast es farà en un marc incomparable com l’església de Sant Pere. D’altra banda també hi haurà el trenet entre els diferents espais firals.

Des de la Unió de Botiguers van explicar que aquest any estaran ubicats a la plaça de l’Escorxador i que en lloc d’una carpa s’ubicaran en estands.

Els productors Agroalimentaris, Som Ripollès, oferiran diferents tastets a la plaça de la Lira i , com a novetat, a la sala Eudald Graells s’ubicarà el Celebrafest, dedicat als esdeveniments i celebracions.


Com ja és tradició el sector de l’automoció serà present a la fira amb més de 12 marques automobilístiques, més de 80 cotxes i 7 expositors.

Una de les altres novetats, i que es promou des del Centre de Tecnificació Esportiva, és el retorn de les exhibicions de trial, moto i bicicleta que es faran el dissabte i diumenge a la plaça de l’Ajuntament.

Tampoc hi faltarà la UIER que presentarà diferents estratègies empresarials i empreses de diferents sectors.


Una fira que, amb 207 estands totals, presenta diversitat d’activitats pensades per atendre les necessitats d’un públic variat, i que converteix Ripoll en un autèntic aparador de productes, activitats i serveis.


Enguany se superaran els 200 expositors -, dels quals 64 seran de la comarca (el 32%) i 137 vindran de fora. El sector amb més pes dins del certamen serà el del comerç i l'empresa, que agruparà 39 estands -10 del Ripollès i 29 de fora-. També hi haurà un total de 24 parades d'artesania artística, 20 parades multisectorials i 20 d'alimentació -només 6 de les 64 seran de la comarca-. Respecte l'any anterior i veient l'èxit que va suposar, la fira d'antiguitats, amb 21 estands, repeteix aquest diumenge a la plaça de la Llibertat.


Per donar-hi un caràcter més festiu també es porten a terme actes lúdics. 

Podeu trobar tota la programació detallada al pdf adjunt: www.ajripoll.cat 

Fira de les 40 hores de Ripoll : artesania, mercat, tastets...

és primavera !  fires d’artesans i pagesos

tasta & gaudeix el teu país !

Festes i Fires

de temporada

tast i festa a Catalunya

Restaurants

a Catalunya

millors cuines del país

Restaurants Carta

de temporada

les 4 estacions a taula

Escapades de tast

Hotels Gourmet

tast & relax al teu país

Restaurants de Catalunya, els Clàssics

Restaurants Clàssics de Catalunya

El canon de la cuina catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Els millors restaurants de Catalunya

Restaurants amb estrella Michelin i +

El canon de l’alta gastronomia catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Hotels gastronòmics

Escapades amb Estrella

luxe gourmet, millors restaurants amb hotel

Una selecció d’Hotels-restaurant que han merescut el reconeixement dels crítics gastronòmics i aficionats gourmet del país i internacionals: estels Michelin, sols Repsol o ser membres d’exclusives associacions gastronòmiques com Relais & Chateaux o Petits Grans Hotels de Catalunya...

Hotels rurals amb cuina casolana

Hotels rurals amb cuina de la terra

establiments familiars, hostals i cases rurals

Una selecció d’Hotels, hostals, fondes i allotjaments rurals on hi trobareu unes intal·lacions amb la comoditat i el confort suficients per gaudir d’un descans actiu coneixent el territori i alhora,

gaudint de la cuina del país ..