mostra divulgativa i plantada de l’arròs de pals

activitats de coneixement de l’arròs de pals: demostracions de cuina, tast, visites als camps, concerts...

 
 

plantada i festa de l’arròs a l’Empordà

 

Mostra de la cuina i el conreu de l’Arròs de Pals

El 23 de juny festa de la plantada de l’Arròs, ajornada per culpa del mal temps!

9 i 10 de juny la vila serà l’epicentre de la cuina d’aquest producte amb un programa carregat de tastos, xerrades i demostracions.

El cap de setmana se celebrarà la segona edició de la Mostra Divulgativa de l’Arròs de Pals, un esdeveniment que té com a objectiu donar encara més notorietat a aquest producte i difondre amb rigor les seves característiques i rellevància en la tradició de Pals i en la gastronomia catalana. Els restaurants de la vila, els molins arrossers i l’Associació de Comerciants de Pals, entre altres, participen activament en l’organització de l’esdeveniment.

Mostra de Cuina i territori

de l’Arròs de Pals


Demostracions de cuina


Entre les activitats més esperades hi ha les múltiples demostracions de cuina amb l’arròs com a protagonista, a càrrec dels cuiners del 16 restaurants que participen en la mostra. Precisament el dissabte 9 de juny al matí hi haurà una demostració conjunta on cada restaurador aportarà un ingredient únic a la cassola creant així un plat singular.

Durant les dues jornades hi haurà diverses demostracions com ara aperitius d’arròs, l’arròs com a postres, diferències entre varietats i mètodes de cocció, arrossos vegetarians, emplatats d’arròs especials i arròs i sushi. Òbviament després de cada demostració hi haurà tast del resultat.


Xerrades divulgatives

Ampliar coneixement sobre el producte

Les xerrades divulgatives són un dels pilars fonamentals de la Mostra, ja que més enllà del paladar la jornada persegueix satisfer les inquietuds i la innovació a la cuina dels amants del producte. Així, hi haurà diverses xerrades com el maridatge entre arròs i vi, la presentació del primer sake elaborat amb arròs del Delta de l’Ebre i història sobre el cultiu de l’arròs i la vinculació amb activitats festives.Actes populars: visites guiades, concerts...

A més de les activitats de tast i divulgació, la Mostra també té una dimensió festiva que no deixarà indiferents als assistents. Durant el cap de setmana es realitzaran visites guiades pels arrossars així com al nucli antic de Pals, el ja tradicional concurs popular d’arròs i també diverses activitats infantils. A més a més, el festival Ítaca se celebrarà també el dissabte dia 9 i Ca la Pruna acollirà el concert dels grups Blaumut i David Mauricio

Plantada de l’Arròs de Pals 2018

ajornada al 23 de juny!

La Plantada es posposa

Enguany, però, la XXI Plantada tradicional s’haurà d’endarrerir per causes meteorològiques, i es preveu que es pugui celebrar el 23 de juny al Mas Carles, on es podrà gaudir del tradicional esmorzar de pagès.

www.visitpals.com/ca/l-arros-de-pals


XXI PLANTADA TRADICIONAL DE L’ARRÒS. 9.30 h sortida amb trenet; 10 h esmorzar de Pagès; 11 h plantada tradicional; 12.00 h tornada amb trenet. Preu esmorzar: 5€. Venda de tiquets a l’Oficina de Turisme. Lloc: Mas Carles.

Recordeu que el 23 de juny al Mas Carles celebrem la tradicional plantada, on es podrà gaudir de l'esmorzar de pagès. Els tiquets es poden comprar a l'oficina de turisme fins divendres! 
PORTADA
../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
VIANDES & CARNS
../CARNS_GOURMET/CARNS_XARCUTERIA.html
XOCOMEL
../GOURMETCATALUNYA/XOCOMEL.html
MERCATS
../GOURMETCATALUNYA/MERCATS.html
DEL CAMP
../GOURMETCATALUNYA/DEL_CAMP.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
FORMACIÓ
../GOURMETCATALUNYA/FORMACIO.html
DELICATESSEN
../GOURMETCATALUNYA/DELICATESSEN.html
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
AGENDA
../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
DEL  MAR
../GOURMETCATALUNYA/DEL_MAR.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/PAISDEVINS/PORTADA.html