net-fira del sabó artesà i la cosmètica natural de montgai

tallers de sabons artesans, d’aromateràpia, de fer farcellets d’herbes, jornades tècniques, fira de sabons i cosmètica natural

 

Cap de setmana del 19 i 20 d’abril de 2019, la Noguera >> La Fira pretén ser un referent com a model de fira monogràfica centrant-se en la mostra d’artesania del sabó, tot i que també aposta per oferir altres productes de la comarca i entorn per donar-los a conèixer. Hi trobareu una vintena més de parades de productes elaborats artesanalment al voltant de la plaça Prat de la Riba i a l’avinguda Pare Mirats.

NET - MONTGAI

LA FIRA DEL SABÓ I LA COSMÈTICA NATURAL


La Fira NET de Montgai ha esdevingut ja un referent pel que fa als sabons artesans i naturals a tot l’estat, i ara consolida i amplia la seva oferta amb la de cosmètica natural.


Els visitants hi trobareu un ampli ventall ventall de sabons artesans i terapèutics, molts dels quals s’elaboren al propi obrador que hi ha al poble.


Enguany, la cosmètica natural guanya protagonisme també s’ha volgut potenciar la gran varietat de productes naturals en el ram de la cosmètica, que també confeccionen els artesans i artesanes del sabó, i que cada cop tenen més protagonisme i demanda. És el cas de cremes, desmaquilladors, desodorants i un llarg etcètera de productes que tindran una presència destacada a la cita.


A banda de la quinzena d’artesans saboners, el certamen acollirà una vintena més de parades de productes elaborats artesanalment, que s’ubicaran al voltant de la plaça Prat de la Riba i a l’avinguda Pare Mirats. També hi haurà un apartat de tallers infantils per als més petits, així com també animació teatral, jocs pels més petits i bombolles gegants durant tota la fira.


De fet, la cosmètica natural ha vingut per quedar-se i la prova és que el propi nom de la fira ha passat a incorporar aquest concepte. La Net. Fira del Sabó i la Cosmètica Natural comptarà amb una inauguració, a les 12h, a càrrec de la Consellera de Justícia d’ERC, Ester Capella.


Xerrades sobre sabons i plantes

La presidenta de l’Obrador de Sabó de Montgai, Sònia Gracia, oferirà una xerrada sobre els diferents tipus de sabons naturals disponibles en el mercat amb les seves característiques i usos. També estan previstes conferències i xerrades sobre plantes que s’utilitzen pel sabó i la cosmètica, i que es realitzaran a l’espai cultural de Lo Carreró.


Demostracions artesanes

La Net. Fira del Sabó de Montgai acollirà els millors artesans saboners i es complementarà amb atractives demostracions dels processos d’elaboració del sabó recollits al Costumari Català, des de l’arribada de la matèria prima (olis i greixos usats) fins a la bullida d’aquests productes i l’obtenció de les preuades pastilles de sabó. La demostració de les accions de bullir el sabó (11 del matí i 5 de la tarda) i de tallar la mola (3/4 d’1 del migdia i 7 de la tarda) tindran lloc a la plaça Prat de la Riba.
NET - La fira del Sabó de Montgai

+ activitatsMarxa Popular del Baix Sió

La Net. Fira del Sabó començarà a primera hora del matí amb la quarta edició de la Marxa Popular del Baix Sió, on els participants, que poden escollir entre dos recorreguts de 13’3km (Xoriguer) i 23’6km (Sisó), descobriran un patrimoni ric i divers. La marxa està inclosa en el projecte Marxa.cat (promogut per l’Associació Atlètica Km 0 Ponent) i les inscripcions es poden fer on-line a http://marxabaixsio.cat/ o presencialment a l’Ajuntament de Montgai.

Tallers de fer sabó

Com és habitual, els dies previs a la celebració del certamen, les mestres saboneres de Montgai organitzen tallers d’elaboració de sabó artesà. El principal objectiu és ensenyar a fer sabó artesà a partir de l’oli de cuina usat. Així, els assistents col·laboren en el reciclatge i eviten que aquest residu es llenci a la natura. L’oli que es genera cada dia a casa és un dels més tòxics i problemàtics per al medi ambient, ja que un sol litre abocat per l’aigüera pot contaminar fins a 100.000 litres d’aigua. Enguany, el taller es farà el dissabte 13 d’abril
Net. Fira del Sabó de Montgai (la Noguera). Tel. 973 43 00 05 - Web:  www.montgai.cat


http://marxabaixsio.cat/ 
DEL  MAR
../GOURMETCATALUNYA/DEL_MAR.html
XOCOMEL
../GOURMETCATALUNYA/XOCOMEL.html
VIANDES & CARNS
../CARNS_GOURMET/CARNS_XARCUTERIA.html
DELICATESSEN
../GOURMETCATALUNYA/DELICATESSEN.html
MERCATS
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
FORMACIÓ
../GOURMETCATALUNYA/FORMACIO.html
AGENDA
../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
DEL CAMP
../GOURMETCATALUNYA/DEL_CAMP.html
PORTADA
../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/PAISDEVINS/PORTADA.html

    NET - la fira del sabó artesà de Montgai

primavera / fira de sabons i cosmètica natural

tasta & gaudeix el teu país !

Festes i Fires

de temporada

tast i festa a Catalunya

Restaurants

a Catalunya

millors cuines del país

Restaurants Carta

de temporada

les 4 estacions a taula

Escapades de tast

Hotels Gourmet

tast & relax al teu país

Restaurants de Catalunya, els Clàssics

Restaurants Clàssics de Catalunya

El canon de la cuina catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Els millors restaurants de Catalunya

Restaurants amb estrella Michelin i +

El canon de l’alta gastronomia catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Hotels gastronòmics

Escapades amb Estrella

luxe gourmet, millors restaurants amb hotel

Una selecció d’Hotels-restaurant que han merescut el reconeixement dels crítics gastronòmics i aficionats gourmet del país i internacionals: estels Michelin, sols Repsol o ser membres d’exclusives associacions gastronòmiques com Relais & Chateaux o Petits Grans Hotels de Catalunya...

Hotels rurals amb cuina casolana

Hotels rurals amb cuina de la terra

establiments familiars, hostals i cases rurals

Una selecció d’Hotels, hostals, fondes i allotjaments rurals on hi trobareu unes intal·lacions amb la comoditat i el confort suficients per gaudir d’un descans actiu coneixent el territori i alhora,

gaudint de la cuina del país ..