lactium vic 2018, mostra de formatges artesans de catalunya

fira de formatges, aula de tast i descoberta, música i tastets, lectures, xerrades, concurs de formatges...

 
 

lactium, mostra de formatges artesans

Vic: mostra de formatges, aula de tast, txis & swing, tastos...

12 i 13 de maig 2018, Parc Jaume Balmes, Vic, Osona - Lactium, la mostra de formatges catalans esdevindrà la Festa del Formatge Català, reunint un dels mercats de formatges més gran de Catalunya,  i un potent i original programa d’activitats entorn a la cultura del formatge artesà. Una mostra amb més de 100 formatges i 19 formatgeries artesanes d’arreu del país que oferiran degustacions i venda dels seus formatges, acompanyades amb la presència d’altres artesans i productes agroalimentaris complementaris al formatge, els Amics del Formatge ( vins, conserves, cerveses, coques...).

Lo mostra es completa amb el “Txis & Swing”, amb música i tapes especialment pensades per a l’esdeveniment, l’Aula del formatge on podreu degustar i a conèixer de primera mà el móndels formatges artesans del nostre país.

Vic - Lactium 2018

la mostra de formatges catalans


La desena edició del LACTIUM, la mostra de formatges catalans, tindrà lloc al Parc Jaume Balmes de la ciutat de Vic els propers 12 i 13 de maig de 2018.


Un programa d’activitats per a tots els públics que combinarà activitats familiars i activitats formatgeres, especialment pels apassionats del formatge, on podran descobrir i aprendre les singularitats i valors

dels formatges catalans, artesans i autèntics.


Horaris:

Dissabte de 10'00h a 22'00h

Diumenge de 10'00h a 20'00h

Entrada GratuÏtaVic - Lactium 2018

Swing & Txis, 40 tapes amb formatge


Dissabte 12 de maig a partir de les 20:30 i fins a les 22 hores, la música i el formatge s’abracen al Lactium per crear una experiència gastronòmica singular. 

Al bell mig del Parc Jaume Balmes, a l’escenari, la música en directe de la Vic Swing Band. Distribuïdes per tot el Parc, les formatgeries i altres productes agroalimentaris presents a la mostra, oferint tapes i degustacions dels seus productes, pensades i preparades especialment pel Swing & Txis, 40 tapes amb formatge.
Per segon any, la Mostra està co-organitzada per l’OFIM (Organisme Autònom de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Vic) i ACREFA (Associació de ramaders i elaboradors de formatge artesà)
 


 

Vic - Lactium 2018

Aula del FormatgeVic - Lactium 2018

Concurs LACTIUM: formatges artesans de Catalunya


Dissabte 12 de maig de 10:30h a 14h

Una nova edició del Concurs LACTIUM: formatges artesans de Catalunya amb la presència de més de 150 formatges distribuïts en 7 categories a concurs. 

Un Jurat compost per més de 50 prestigiosos professionals del sector del formatge, la distribució i la comunicació gastronòmica, que escolliran els Premis LACTIUM de cada categoria i per segon any el Premi al Millor Formatge Català Lactium 2018.

 

La missió fonamental del Concurs és:

- augmentar la visibilitat dels formatges artesans catalans entre els ciutadans

  1. -atorgar el valor adient a l’ofici dels ramader/a i/o elaborador/a de formatges reconeixent la seva expertesa avaluant en un concurs públic el saber fer en els formatges que elaboren.

  2. -

Enguany el Concurs desvetlla algunes novetats importants focalitzades a assolir millor els nostres objectius com a Concurs de referència dels formatges artesans catalans.

El Concurs LACTIUM, formatges artesans de Catalunya constarà de 8 categories i el PREMI AL MILLOR FORMATGE CATALÀ 2018, LACTIUM D’OR, que serà escollit pels caps de taula d’entre totes les medalles d’or de cada categoria.


Entre les categories proposades hi trobarem pastes toves, pastes dures, i quallades àcides de totes les espècies lleteres existents a Catalunya; cabra, vaca, ovella i búfala. Entre els formatges del Concurs LACTIUM també hi trobarem crostes rentades, raspallades o florides i com no, i per als més atrevits, els millors formatges blaus darrerament elaborats  Catalunya.


La novetat estrella d’enguany, però, és la creació de la categoria Formatge Garrotxa. Donada l’elevada presència d’aquest formatge i el seu reconeixement al mercat interior i exterior, i ara que es troba en la recta final per al seu reconeixement com a IGP a nivell europeu, s’ha cregut oportú atorgar-li un espai propi dintre del Concurs LACTIUM, formatges artesans de Catalunya.


Podeu trobar tota la programació detallada a l’enllaç adjunt: 


www.vicfires.cat 
PORTADA
../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
VIANDES & CARNS
../CARNS_GOURMET/CARNS_XARCUTERIA.html
XOCOMEL
../GOURMETCATALUNYA/XOCOMEL.html
MERCATS
../GOURMETCATALUNYA/MERCATS.html
DEL CAMP
../GOURMETCATALUNYA/DEL_CAMP.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
FORMACIÓ
../GOURMETCATALUNYA/FORMACIO.html
DELICATESSEN
../GOURMETCATALUNYA/DELICATESSEN.html
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
AGENDA
../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
DEL  MAR
../GOURMETCATALUNYA/DEL_MAR.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/PAISDEVINS/PORTADA.html