festa de la cirera a paüls

degustació de cireres i derivats: melmelades, licors,coques, tast de vins, demostracions de cuina, ruta de tapes...

 

cireres, pauma, artesania, festa i territori

Festa i fira de la Cirera de Paüls

Cap de setmana del 1 i 2 de juny de 2019, el Baix Ebre, el Baix Ebre >> Si veniu aquests dies trobareu un ambient de festa on, a part de conèixer les diferents varietats i degustar tant les cireres com els productes derivats (coques, licors, melmelades...) i altres com oli, ametlles, altres varietats de fruita, etc. podreu assistir a presentacions de llibres relacionats amb el món de la natura i les plantes, demostracions de diferents treballs artesanals, exposicions variades (des de miniatures fins a quadres, labors, vestits de núvia, fotografies, objectes artesanals fets de fusta, etc.) També trobareu menjades populars, dansades de jota, nits de ball i gresca...

Festa de la Cirera de Paüls

Cap de setmana del 1 i 2 de juny de 2019, el Baix Ebre


El diumenge 28 de maig hi haurà el Mercat de la Cirera, una jornada solidària amb concerts de bandes i actuacions de conjunts per recaptar fons per a la Lliga contra el Càncer de les Terres de l’Ebre i s'iniciarà la Ruta de Tapes de Paüls. També s’hi han programat conferències i hi trobareu parades, exposicions i podreu comprar cireres als productors locals.


A més de conèixer i degustar les diferents varietats de cireres i

els productes derivats (coques, licors, melmelades...) durant

dos caps de setmana, torna la Ruta de Tapes de Paüls,

el servei de taxi gratuït des dels pàrquings fins a l’entrada

de la fira, la tirada de pinyol de cirera amb la boca i

el teatre al carrer.


El diumenge hi haurà una demostració de cuina amb cirera a càrrec de la pastissera Dolors i una tirada de pinyols de cirera.


Per tancar la fira, després de la trobada de jotes, es faran dos sorteigs: un entre els participants de la Ruta de Tapes que hagen completat el circuit i un altre el premi del qual serà el pes del guanyador en cireres, que es farà entre els que hagen comprat una caixa de cireres a la fira.


Durant tota la festa de la cirera hi haurà servei GRATUÏT de taxi des dels diferents punts d’aparcament a l’inici del recorregut de la Fira. També hi haurà servei de barra, a la Plaça Major.


Festa de la Cirera de Paüls

Programa


Enguany comencem la  FESTA DE LA CIRERA amb l'objectiu de donar a conèixer l’exquisidesa que li donen al producte unes condicions climatològiques adients i les mans i el saber fer dels nostres pagesos, professionals unes vegades, aficionats unes altres, apassionats per la pagesia sempre.


Si veniu aquests dies trobareu un ambient de festa on, a part de conèixer les diferents varietats i degustar tant les cireres com els productes derivats (coques, licors, melmelades...) i altres com oli, ametlles, altres varietats de fruita, etc. podreu assistir a demostracions de diferents treballs artesanals, exposicions variades (des de miniatures fins a quadres, labors, fotografies, objectes artesanals fets de fusta, etc.) També trobareu menjades populars, dansades de jota, nits de ball i gresca...Festa de la Cirera de Paüls
Entrega de premis del concurs de fotografia i a l’agricultor que ha cultivat la millor cirera de la festa de la cirera de Paüls del 2019

19:30h El pes en cireres. Es fa un sorteig entre totes aquelles persones que han comprat cireres durant la fira. El premi equival a 30kg, 15 caixes de cireres, tantes caixes com edicions porta la fira.


Exposició de manualitats en ceràmica, goma eva i altres, a la sala d’actes de l’Ajuntament, a càrrec de la Sra. Magdalena Gracià. Lloc on no podeu deixar d’estar, per poder contemplar l’art dels nostres veïns.

Exposició de miniatures, a la Plaça del Castell, a càrrec del Sr. Domingo Povill, que elabora veritables obres d’art, però a petita escala, aconseguint fer-les entranyables. Visiteu la seva exposició i veureu gairebé tot Paüls sense cansar-vos gens.


Exposició “Accessoris, complements i estris personals del bany antic”, a Ca la Pelo. L’Associació de mestresses de casa amb la col·laboració de tots els veïns i veïnes del poble, fan una recopilació de tovalloles, pintes, tocadors de fusta, etc., per veure com s’endreçaven en els temps d’abans.


Exposició de fotografies, a Ca la Pelo. Exposició de les fotografies presentades dins del concurs de fotografia.

Exposició d’objectes artesanals fets de fusta, a la Plaça del Serrall, a càrrec del Sr. Domingo Gabriel, fuster de professió i vocació, que ens ensenya les seves creacions elaborades amb fusta del país.


Exposició d’objectes i miniatures amb canya i pauma, a la plaça del Muret, a càrrec dels artesans de la canya. Al mateix temps que veieu com es treballava la canya antigament: com es feien les graneres, les arnes de les abelles, etc..., podreu gaudir de petites obres d’art de diferents llocs del nostre poble, realitzades de forma artesanal amb canya a càrrec del Sr. Joan Gracià.

Exposició de treballs en pauma, a la Plaça del Serrall, a càrrec de la Sra. Maria Cinta Targa, mestra artesana, que ens ofereix una petita mostra dels seus treballs amb aquest vegetal típic del nostre territori.


A la Plaça Major, un grup de llatadores locals ens faran la seva demostració del treball artesanal de la pauma i exposició de les seves creacions.

Diorama de Playmòbil, a la Plaça del Serrall, a càrrec de la Sra. Marta Estrada. Diorama amb temàtica del “Far West”. També comptarà amb la col·laboració de Ramon, Jaume i Júlia, els quals faran un segon ambient amb la temàtica “Vida a la sabana africana”.


I a Ca la Pelo, trobareu un diorama amb quatre ambients diferents: ”Vacances al càmping”, “L’escola i les seves activitats”, “El torneig de la cirera” i “Assalt al castell”a càrrec de Núria Lluís. Aquesta nena amb només 7 anys ens mostra una de les seves passions.

Exposició de Ramaderia, al Carrer Capdevila, a càrrec dels ramaders locals els Srs. Josep Pons, Roque Pons i Roc Lluís


http://www.pauls.oasi.org/

 

tasta & gaudeix el teu país !

Festes i Fires

de temporada

tast i festa a Catalunya

Restaurants

a Catalunya

millors cuines del país

Restaurants Carta

de temporada

les 4 estacions a taula

Escapades de tast

Hotels Gourmet

tast & relax al teu país

Restaurants de Catalunya, els Clàssics

Restaurants Clàssics de Catalunya

El canon de la cuina catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Els millors restaurants de Catalunya

Restaurants amb estrella Michelin i +

El canon de l’alta gastronomia catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Hotels gastronòmics

Escapades amb Estrella

luxe gourmet, millors restaurants amb hotel

Una selecció d’Hotels-restaurant que han merescut el reconeixement dels crítics gastronòmics i aficionats gourmet del país i internacionals: estels Michelin, sols Repsol o ser membres d’exclusives associacions gastronòmiques com Relais & Chateaux o Petits Grans Hotels de Catalunya...

Hotels rurals amb cuina casolana

Hotels rurals amb cuina de la terra

establiments familiars, hostals i cases rurals

Una selecció d’Hotels, hostals, fondes i allotjaments rurals on hi trobareu unes intal·lacions amb la comoditat i el confort suficients per gaudir d’un descans actiu coneixent el territori i alhora,

gaudint de la cuina del país ..