ecofira de calaf - l’aigua i la sequera

fira de productes ecològics de l’anoia i alta segarra, tallers, espectacles, gastronomia...

 

EcoFira  a Calaf

productes ecològics de l’Anoia i l’Alta Segarra

8 d’abril de 2018, l’Anoia >>


Els visitants podran trobar-hi estands d'alimentació, gastronomia, energies renovables, bioconstrucció,

aprofitament forestal, calefacció ecològica, bicicletes

elèctriques, roba orgànica, artesania del reciclatge, salut ambiental, reciclatge d'oli i pneumàtics,

assessorament mediambiental i altres propostes

vinculades a l'ecologia i el Medi Ambient.


El diumenge 8 d'abril, al llarg de tota la jornada, es faran diverses ponències d'entre les quals destaca "Meteorologia i Natura" amb el presentador de televisió, locutor i meteoròleg Alfred Rodríguez Picó; "Viure de l'aire del Cel" amb Francesc Rosell que explicarà el primer projecte d'estació eòlica de propietat compartida feta al municipi de Pujalt (Anoia) i la presentació del llibre "L'hort del segon origen" a càrrec del seu autor Jordi Puig Roca, un manual d'horticultura a partir de la pel·lícula "Segon origen" (2015) que adapta a la gran pantalla el "Mecanoscrit del segon origen" de Manuel de Pedrolo, entre d'altres.


També es realitzaran diferents tallers de temàtiques com cuina solar infantil, monocicle i bicicletes elèctriques, elaboració d'artesania amb reciclatge, construcció d'estima ocells, plantació d'un hort, activitats demostratives de kung-fu, ioga i tai-txí, etc.


A més, el certamen comptarà amb un espai eco gastronòmic on els visitants podran menjar i beure productes ecològics.


La Fira s'organitza amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat i es vol convertir en un aparador i punt de trobada de persones i professionals que treballen per a la sostenibilitat ambiental, social i econòmica del país.
 

EcoFira  a Calaf productes ecològics de l’Anoia i l’Alta Segarra

8 d’abril de 2018, l’Anoia >> Us convidem a l’EcoFira de Calaf, l’única fira dedicada al producte ecològic de la comarca de l’Anoia i de l’Alta Segarra, que se celebrara el diumenge. Aquest certamen es convertirà en un aparador i en el punt de trobada de persones i professionals que, des d’àmbits diversos, treballen per a la sostenibilitat ambiental, social i econòmica del país.

EcoFira  a Calaf

productes ecològics de l’Anoia i l’Alta Segarra

8 d’abril de 2018, l’Anoia >>


La Fira ecològica de l'Alta Segarra i de l'Anoia tindrà lloc el diumenge 8 d'abril i comptarà amb una cinquantena d'expositors.  Entre les diverses activitats, destaquen la xerrada sobre ecologia i meteorologia amb el meteoròleg i presentador Alfred Rodríguez Picó, la presentació del projecte  "Viure de l'aire del cel”, la primera eòlica de la ciutadania feta a Pujalt i la presentació del llibre “L'hort del segon origen” un manual d'horticultura a partir del film “Segon origen”.


Aquest any, la temàtica escollida és l'aigua i la sequera per això, a banda de realitzar diferents ponències i tallers entorn aquesta temàtica, s'obsequiarà als participants amb airejadors per l'aixeta que redueixen el cabal de l'aigua que en surt. Gairebé una cinquantena d'empreses i projectes d'arreu de Catalunya ja han confirmat la seva participació i s'estan acabant de tancar les activitats paral·leles que, com en les darreres edicions, inclouran exposicions, tallers, ponències, degustacions, demostracions tècniques, atraccions, etc.La mostra cada any creix en nombre d'activitats paral·leles i aquest any n'hi haurà fins a una trentena. Com a novetat,

també se'n realitzaran dues el dia previ a la fira,

el dissabte dia 7 d'abril: una caminada per l'entorn per conèixer herbes remeieres i aromàtiques i una presentació sobre

turisme sostenible, a través de l'experiència d'una persona

que viatja amb cicloturisme.


El nucli principal de l’Ecofira de Calaf s’ubicarà al cèntric carrer Raval de Sant Jaume, on setmanalment se celebra el Mercat de Calaf. I en el seu entorn, podreu prendre part d’una multitud d’activitats paral·leles i ponències que mantenen un vincle directe amb la temàtica d’aquesta proposta firal. Us animem a participar als tallers, gaudir dels espectacles, veure les demostracions de bioconstrucció o descobrir com es construeix una bicicleta de bambú, entre moltes altres propostes. L’EcoFira, organitzada per l’Ajuntament de Calat, és possible gràcies al suport i col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Esperem que en gaudiu!

  
Ho organitza 

Ajuntament de Calaf

Telèfon: 93 869 85 12

calaf@calaf.cat

www.calaf.cat

 
DEL  MAR
../GOURMETCATALUNYA/DEL_MAR.html
XOCOMEL
../GOURMETCATALUNYA/XOCOMEL.html
VIANDES & CARNS
../CARNS_GOURMET/CARNS_XARCUTERIA.html
DELICATESSEN
../GOURMETCATALUNYA/DELICATESSEN.html
MERCATS
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
FORMACIÓ
../GOURMETCATALUNYA/FORMACIO.html
AGENDA
../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
DEL CAMP
../GOURMETCATALUNYA/DEL_CAMP.html
PORTADA
../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/PAISDEVINS/PORTADA.html
► 
Propostes gastronòmiques i promocions
gourmet
►../GOURMETCATALUNYA/PROPOSTES-GASTRONOMIQUES.html