mostra gastronòmica de la truita de riu a alfarràs

què fem el cap de setmana a lleida? furgoteques, showcooking, corre-truita, degustació de tapes, open de pesca de primavera...

 

Dissabte i diumenge 6 i 7 d’abril de 2019, El Segrià >> Alfarràs està decidida a fer de la truita de riu una icona del poble, com ja ho és el Préssec de Pinyana. La cuina de la truita serà protagonista en presentacions de plats i degustacions diverses en el decurs de la mostra gastronòmica d’aquest cap de setmana.

Mostra gastronòmica de la

truita de riu d’Alfarràs


Festassa gastronòmica que gira al voltant de la truita

de riu, posant especial atenció a la de la Noguera Ribagorçana.


Un any més arriba la 8a Mostra Gastronòmica de Truita de Riu d’Alfarràs 2019, els dies 5, 6 i 7 d’abril, on podreu gaudir dels menús i tapes elaborats pels restauradors d’Alfarràs i de totes les activitats programades.


Al programa d’aquesta edició hi haurà activitats educatives amb la solta i repoblació de la truita de riu (amb els alumnes de l’Escola Pinyana d’Alfarràs), activitats esportives (la 4a cursa de la truita), grups musicals (Forrest Band Versions, amb músics del nostre poble), rutes turístiques (amb guia local), concursos (fotografia i pesca), corre-truita (amb la batucada Fot-li Fort), Mercadet gastronòmic amb Furgoteques, tallers i degustacions, etc., on totes giren entorn a la protagonista principal de la Mostra, “La Truita de Riu”.


Durant tot el cap de setmana, també podreu trobar la Zona Infantil amb circuit d’inflables a la Plaça Sant Pere

Us convidem a tothom a participar i gaudir de la

8a Mostra Gastronòmica de la Truita de Riu d’enguany

Us hi esperem!


Programa d’Activitats 8a Mostra Gastronòmica

de la Truita de Riu d’Alfarràs 2019

Divendres 05 d’Abril

11:00 a 13:00 – Solta i Repoblació de Truites de riu al riu Noguera Ribagorçana amb els alumnes de 5è i 6è de l’Escola Pinyana d’Alfarràs a càrrec de la Societat de Pescadors Esportius Ribagorçana.

21:00 - CORRE-TRUITA. Degustació de Tapes a càrrec dels Restauradors Locals (Xamfrà, Ca l’Àngel, Rincón de Josefa, Nou Cal Llobet, 9 Cal Vidal i Coffee-Kid’s, amenitzat per la BATUCADA FOT-LI FORT d'Ivars de Noguera. Sortida Plaça Sant Pere

Dissabte 06 d’Abril

8:00 – 6è Open de Pesca de Primavera .Concentració: Bar Rincón de Josefa.

11:00 – Visita Guiada Cultural a la Colònia de Filatures Casals. A la visita es tractarà la valoració patrimonial de la Fàbrica de la Colònia Casals, el context de la industrialització a Pinyana i a Lleida, la historia, l’arquitectura i la memòria històrica de la indústria tèxtil d’Alfarràs a través de la Colònia Casals, a càrrec de Josep Forns, Historiador d’Almenar, i Ramon Dalfó, Historiador d’Alfarràs. Lloc: Final Carrer Nou – cantonada C/ Martí Casals.

11:30 – Tallers i degustacions amb Truita de Riu d’Alfarràs a càrrec de Lluis Bonillo, Xef de L’Aula Gastronòmica de Lleida, acompanyat dels guanyadors del 5è Concurs de Cuina de la Truita de Riu d’Alfarràs (ESCHOTUR Lleida). Davant de l’Ajuntament.

12:00 - Tallers i degustacions amb Josep Ramon Cases, de “Sucre i Disseny” d’Alcarràs i Pol Cura, alumne del Cicle de Grau Superior en Direcció i Servei de Restauració de l’Escola d’Hoteleria de Lleida. Davant de l’Ajuntament.

14:00 – Dinar experiència “El Riu d’Alfarràs”: experimentaràs amb tots els sentits el Riu i el Canal a la Casa de l’Aigua (Casa de Pinyana). Veure menú i apuntar-se a Cal Gumer Events. Tel: 973 771351

17:00 – Rutes Culturals i Turístiques d’Alfarràs (Coneix la història d’Alfarràs amb guia). Sortida des de la Plaça Sant Pere i visita Guiada a la Piscifactoria Santa Ana, a càrrec de Marc Aloy. “Coneix el món de la Truita Irisada”.

18:00 - CURSA DE LA TRUITA DE RIU. Itinerari i Inscripcions a iter5.cat (Circuit de 5 i 10 Km.) Sortida davant de l’Ajuntament

19:30 – Lliurament de Premis de la 4a Cursa de la Truita de Riu d'Alfarràs. Davant de l'Ajuntament

20:00 – Food-Trucks, autocaravanes de menjar: Cal Gumer Events, Divina Croqueta, La Creperia i Food’n Roll, conjuntament amb restauradors locals. Degustació de tapes, i música ambient amb el Dj POCH. Pl. Sant Pere

22:00 – Música a la Truita, amb el Grup FORREST BAND. Pl. Sant Pere.

Diumenge 07 d’Abril

8:00 – 6è Open de Pesca de Primavera. Concentració Bar Rincón de Josefa.

10:00 – Rutes Culturals i Turístiques d’Alfarràs (Coneix la història d’Alfarràs amb guia). Sortida des de la Plaça Sant Pere i visita Guiada a la Piscifactoria Santa Ana, a càrrec de Marc Aloy. “Coneix el món de la Truita Irisada”.

12:00 – Inauguració de la 8a Mostra Gastronòmica de la Truita de Riu d’Alfarràs a càrrec de Lluis Bonillo, Xef de L’Aula Gastronòmica de Lleida.

Tot seguit, lliurament de Premis del 6è Concurs de Fotografia “Fotoriu” i del Concurs de Cartells de la 8a Mostra Gastronòmica de la Truita de Riu d’Alfarràs 2019. Sala d’Actes de l’Ajuntament.

13:00 – Obertura de la Degustació de la 8a Mostra de Truita de Riu d’Alfarràs. Plaça Sant Pere.

14:00 – Lliurament de Premis del 6è Open de Pesca de Primavera. A l’estand de la Societat de Pescadors Esportius Ribagorçana. 1r Premi: Pesca del Salmó Atlàntic a Glenmore Rivers Logge Rio Finn, Irlanda.


Marquet street food -furgoteques

i menjar de carrer

Dissabte a partir de les 20 h i a la plaça Sant Pere d’Alfarràs encetarem la 4a edició del MARKET STREET FOOD (mercat de menjar al carrer, tot un esdeveniment gastronòmic format per caravanes, furgons amb estètica vintage i restauradors locals, amb un ventall d’especialitats gastronòmiques.

Dins de la 8a Mostra Gastronòmica continuarem amb el quart mercadet de FOOD – TRUCKS. Divina Croqueta, La Moderna, Food’n Roll i Gumer Events, són els quatre food tracks que arribaran dissabte al matí amb un ampli ventall d’especialitats gastronòmiques; croquetes amb productes de temporada, quitxe de truita, hamburguesiñas de truita, pinxos amb truita, a part de d’altres especialitats crepes i tapes…

Juntament amb els food-trucks, el Bar Xamfrà i Cal Àngel acompanyaran aquest acte festiu amb un ampli assortit de tapes fetes amb truita de riu i altres ofertes gastronòmiques.

La Música del D’J POCH i del grup de versions “FORREST BAND” amb músics locals, acabaran de posar l’ambient a aquest acte de dissabte al vespre.

L’objectiu és unir la cultura gastronòmica i el producte local, i que el poble d’Alfarràs i tot el públic en general, gaudeixi d’aquesta festa popular. No us ho podeu perdre…

Us hi esperem!

Durant tot el cap de setmana, també podreu trobar:

  1. Zona Infantil amb circuit d’inflables a la Plaça Sant Pere ;

  2. Els Bars i Restaurants d’Alfarràs, oferiran plats i tastets elaborats amb truita de riu.


Cursa de la Truita d’Alfarràs 2019

Telèfon 973 76 00 07
www.ajuntamentalfarras.cat


mail info@ajuntamentalfarras.cat
 
DEL  MAR
../GOURMETCATALUNYA/DEL_MAR.html
XOCOMEL
../GOURMETCATALUNYA/XOCOMEL.html
VIANDES & CARNS
../CARNS_GOURMET/CARNS_XARCUTERIA.html
DELICATESSEN
../GOURMETCATALUNYA/DELICATESSEN.html
MERCATS
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
FORMACIÓ
../GOURMETCATALUNYA/FORMACIO.html
AGENDA
../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
DEL CAMP
../GOURMETCATALUNYA/DEL_CAMP.html
PORTADA
../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/PAISDEVINS/PORTADA.html

Mostra gastronòmica de la truita de riu d’Alfarràs

és primavera !  fires d’artesans i pagesos

tasta & gaudeix el teu país !

Festes i Fires

de temporada

tast i festa a Catalunya

Restaurants

a Catalunya

millors cuines del país

Restaurants Carta

de temporada

les 4 estacions a taula

Escapades de tast

Hotels Gourmet

tast & relax al teu país

Restaurants de Catalunya, els Clàssics

Restaurants Clàssics de Catalunya

El canon de la cuina catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Els millors restaurants de Catalunya

Restaurants amb estrella Michelin i +

El canon de l’alta gastronomia catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Hotels gastronòmics

Escapades amb Estrella

luxe gourmet, millors restaurants amb hotel

Una selecció d’Hotels-restaurant que han merescut el reconeixement dels crítics gastronòmics i aficionats gourmet del país i internacionals: estels Michelin, sols Repsol o ser membres d’exclusives associacions gastronòmiques com Relais & Chateaux o Petits Grans Hotels de Catalunya...

Hotels rurals amb cuina casolana

Hotels rurals amb cuina de la terra

establiments familiars, hostals i cases rurals

Una selecció d’Hotels, hostals, fondes i allotjaments rurals on hi trobareu unes intal·lacions amb la comoditat i el confort suficients per gaudir d’un descans actiu coneixent el territori i alhora,

gaudint de la cuina del país ..