temps de floració a aitona

on viure la floració dels arbres fruiters a lleida? esclat de primavera als camps de fruita de lleida

 

Temps de floració a Lleida : viu la màgia de la primavera

Caps de setmana de març, 2020 - El Segrià i les Garrigues >> Aquest dies l’horta de Lleida es vesteix de gala gràcies a la floració dels arbres fruiters. Un regal de la natura que enguany acompanyem amb la cultura, l’esport o la degustació de productes locals.

Temps de floració a Aitona :

“La flor rosa dels presseguers”


La temporada “La flor rosa dels presseguers” comença avui dijous i permetrà als visitants gaudir dels fruiters en flor per mitjà de visites guiades que inclouen explicacions didàctiques dels pagesos i l’acompanyament de les guies locals pel patrimoni. Cal dir que Aitona, a través de la marca Fruiturisme, ha estat el municipi pioner a promoure activitat turística a partir de la floració.Apadrina un arbre fruiter

Una de les principals novetats que ofereix la temporada “La flor rosa dels presseguers” d’Aitona, emmarcada en la campanya de Fruiturisme que porta a terme l’ajuntament d’aquesta localitat, és la possibilitat d’apadrinar un arbre fruiter. Aquesta iniciativa de dos productors del municipi permet als visitants i als interessats apadrinar un o més arbres, en una campanya que pretén fomentar entre els visitants el coneixement i consum de fruita de qualitat com la nectarina, el préssec o el paraguaià.


Aquest apadrinament es podrà fer de manera presencial (desplaçant-se als camps de fruiters, coneixent a través del pagès el procés de producció i recollint la fruita in situ) o no presencial. Aquesta darrera, i en funció de la quota aportada, dona dret a rebre a casa una caixa de fruita de l’arbre triat, o bé rebre 20 quilos de fruita i conserva. També hi ha l’opció de fer un “apadrinament solidari”, que suposa la donació de fruita a una entitat social. El conegut periodista i empresari Tatxo Benet ha engegat el tret de sortida de la campanya amb l’apadrinament —com a “Padrí d’Honor”— de 100 arbres.


La diputada i alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, va destacar en el decurs de la presentació de la temporada de ‘“La flor rosa dels presseguers” d’Aitona que la campanya té tres objectius principals: donar a conèixer el procés de producció i les excel·lències de la fruita dolça, diversificar l’activitat del municipi i donar a conèixer Aitona i el seu patrimoni agrari, històric i monumental.


Activitats d’Aitona en flor

El programa d’activitats turístiques que s’ofereixen als visitants per gaudir dels camps agrícoles en flor té el seu punt central en les visites guiades amb les explicacions didàctiques dels pagesos, acompanyament de les guies locals pel patrimoni i, especialment, la possibilitat d’adquirir els productes locals de la gent de la terra. Es tracta de sortides d’unes 3 hores que inclouen dues parts: els camps de fruiters i alguns espais patrimonials d’Aitona. Les rutes es poden fer de dilluns a dijous (inici a les 10.00 h) o de divendres a diumenge (inici a les 10.00, 11.00, 12.00, 14.00 i 16.00 h).


A aquestes guiades cal sumar-hi les rutes amb bicicleta, els passeigs amb globus, la caminada del dia 8 de març en les distàncies de 9, 5, 17 i 21 km, les tres rutes a peu per lliure proposades pels organitzadors —la Ruta de Serra Brisa, la Ruta de l’Arbre Fruiter i la Ruta del Camí Verd Natural Aitona-Soses—, les sortides específiques per a professionals de la fotografia i la promoció de productes locals (de la terra i elaborats).


Cal recordar que la Generalitat de Catalunya va premiar la ruta de la flor del presseguer de Fruiturisme d’Aitona com a millor experiència turística del 2019. Es tracta d’un dels màxims reconeixements en matèria turística que atorga la Generalitat, que anualment distingeix la feina del sector del turisme català i la seva contribució perquè Catalunya sigui una destinació turística referent a escala internacional.


Fruiturisme d’Aitona va néixer l’any 2011 per mitjà de l’Ajuntament d’Aitona i al llarg dels darrers anys ha experimentat un creixement exponencial fins a convertir-se avui dia en un dels principals reclams turístics de les Terres de Lleida.


A més, el 2018 es va estrenar una nova i ambiciosa iniciativa turística pionera a les Terres de Lleida, "Aitona, bressol de sants”, que ofereix al llarg de l’any rutes guiades, en horari de matí i de tarda, per espais icònics del patrimoni religiós de la zona.


La temporada d’“Aitona en flor” del 2019 es va tancar amb un balanç de 20.000 visitants.


Més informació:

  

Fruiturisme Aitona

Tel. 973 79 40 10        https://fruiturisme.info/

Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

Tel. 973 24 54 08                www.aralleida.cat©TurismeRiberad’Ebre

és primavera : floreixen els fruiters!

tasta & gaudeix el teu país !

Festes i Fires

de temporada

tast i festa a Catalunya

Restaurants

a Catalunya

millors cuines del país

Restaurants Carta

de temporada

les 4 estacions a taula

Escapades de tast

Hotels Gourmet

tast & relax al teu país

Restaurants de Catalunya, els Clàssics

Restaurants Clàssics de Catalunya

El canon de la cuina catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Els millors restaurants de Catalunya

Restaurants amb estrella Michelin i +

El canon de l’alta gastronomia catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Hotels gastronòmics

Escapades amb Estrella

luxe gourmet, millors restaurants amb hotel

Una selecció d’Hotels-restaurant que han merescut el reconeixement dels crítics gastronòmics i aficionats gourmet del país i internacionals: estels Michelin, sols Repsol o ser membres d’exclusives associacions gastronòmiques com Relais & Chateaux o Petits Grans Hotels de Catalunya...

Hotels rurals amb cuina casolana

Hotels rurals amb cuina de la terra

establiments familiars, hostals i cases rurals

Una selecció d’Hotels, hostals, fondes i allotjaments rurals on hi trobareu unes intal·lacions amb la comoditat i el confort suficients per gaudir d’un descans actiu coneixent el territori i alhora,

gaudint de la cuina del país ..