ullastrell / festes de l’oli d’oliva verge extra a comarques de barcelona

què fer aquest cap de setmana? festes de l’oli nou al vallès occidental...fira de productors, tallers, tastos, esmorzars...

 
PORTADA
../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
VIANDES & CARNS
../CARNS_GOURMET/CARNS_XARCUTERIA.html
XOCOMEL
../GOURMETCATALUNYA/XOCOMEL.html
MERCATS
../GOURMETCATALUNYA/MERCATS.html
DEL CAMP
../GOURMETCATALUNYA/DEL_CAMP.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
FORMACIÓ
../GOURMETCATALUNYA/FORMACIO.html
DELICATESSEN
../GOURMETCATALUNYA/DELICATESSEN.html
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
AGENDA
../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
DEL  MAR
../GOURMETCATALUNYA/DEL_MAR.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/PAISDEVINS/PORTADA.html

Arriba l’Oli Nou : Festa i fira a Ullastrell

De divendres a diiumenge 17 al 19 de gener de 2019, el Vallès Occidental. Durant una setmana, com ja és costum els carrers de la vila s’ompliran de diverses parades amb olis elaborats pels productors del poble, així com, de tota una sèrie de productes de la terra com: patates, calçots, vins, entre molts altres...

Arriba l’Oli Nou :

Festa i Fira de l'Oli i l'Oliva a Ullastrell

Cap de setmana del 17/01/2019 a 20/01/2019

Ullastrell s'omple amb tot d'activtats en motiu de la Festa i Fira de l'Oli i l'Oliva. La setmana culmina amb la Fira de productors ...


Tercer cap de setmana de gener.

Una de les hipòtesis més acceptades és la que afirma que el topònim d'Ullastrell prové d'Ullastre, l'olivera salvatge. Aquesta olivera ha estat domesticada i treballada pels pagesos d'Ullastrell durant centenars d'anys, i la producció d'oli al nostre poble, ha esdevingut una de les poques tradicions agrícoles que encara es mantenen arrelades avui dia. Aquest tipus d'olivera és molt freqüent als horts d'Ullastrell.


Són molts els pagesos i productors locals que aconsegueixen cuidar i mimar les oliveres, any rere any, per tal d'extreure aquest preuat i apreciat suc que omple i dóna gust als nostres àpats diàriament. Ells saben i coneixen la duresa i la cruesa d'aquesta empresa. I al mateix temps, som molts els que desconeixem el procés de producció i creació d'aquest or líquid: quins tipus d'oli hi ha? Quines són les espècies pròpies d'oliva?, què és l'oli Becarut?, com funciona un molí? En tenim un a Ullastrell?


Per respondre a aquestes preguntes i per tota la gent que conserva l'art de fer oli, des dels pagesos fins al moliner, volem dedicar aquesta Festa de l'oli i l'oliva, un art mil·lenari que a Ullastrell volem aprendre, conservar i respectar. Us animem doncs a participar de totes les activitats programades i que gaudiu moltíssim de la Festa de l'oli i l'oliva d'Ullastrell.


 

temps de collita / arriba l’oli nou ! :)

Mostra Gastronòmica de les Garrigues

amb els millors Olis d’Oliva Verge Extra

9 dels millors restaurants de la comarca participen en aquestes jornades culinàries que ens porten les millors exquisides gastronòmiques de la terra a taula. Menús pensats i treballats a partir de l’alta professionalitat de les cuineres i els cuiners per fer brillar els excel·lents productes que el territori ens ofereix.

Salut i Oli d’Oliva Verge Extra !

tasta & gaudeix el teu país !

Festes i Fires

de temporada

tast i festa a Catalunya

Restaurants i Fondes

a Catalunya

millors cuines del País

Restaurants i Fondes

a Les Garrigues

millors cuines de Lleida

Escapades Gourmet

Hotels amb encant

tast & relax al teu país

La Cuina de l’Oli al Montsià

amb els millors Olis d’Oliva Verge Extra

Santa Bàrbara és reconeguda pels fruits de la seua terra: oliveres

i cítrics la posen de relleu en el mapa gastronòmic català. I ara, temps de collita, restaurants de la vila ens preparen els seus saborosos menús degustació per xalar a taula.

Salut i Oli d’Oliva Verge Extra !

Camins d’or líquid al Segrià Sec

amb els millors Olis d’Oliva Verge Extra

Del 9 de novembre al 16 de desembre de 2018, el Segrià.

Els Camins d’or líquid al Segrià Sec ens permeten descobrir el paisatge, els pobles i la gent que fan possible que gaudirm d’alguns dels millors olis d’oliva verge extra del món. Cada cap de setmana activitats de festa, tast i descoberta a una vila del camí.