festa de l’oli nou a la granadella, oli amb dop garrigues

millors fires i festes de l’oli nou a catalunya : olis amb dop terra alta. baix ebre-montsià, empordà, siurana i garrigues

 
PORTADA
../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
VIANDES & CARNS
../CARNS_GOURMET/CARNS_XARCUTERIA.html
XOCOMEL
../GOURMETCATALUNYA/XOCOMEL.html
MERCATS
../GOURMETCATALUNYA/MERCATS.html
DEL CAMP
../GOURMETCATALUNYA/DEL_CAMP.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
FORMACIÓ
../GOURMETCATALUNYA/FORMACIO.html
DELICATESSEN
../GOURMETCATALUNYA/DELICATESSEN.html
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
AGENDA
../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
DEL  MAR
../GOURMETCATALUNYA/DEL_MAR.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/PAISDEVINS/PORTADA.html

“La Primera Premsada”de l’oli nou de la Granadella

$ de novembre de 2018, Les Garrigues. Entre les novetats, cal remarcar que els visitants tindran la possibilitat de viure l'experiència guiada de collir olives de forma tradicional. A més, i fent una mirada al passat es posarà en marxa l'antiga maquinària del molí de la cooperativa, que data de l'any 1920, tot fent un homenatge als fundadors de la cooperativa.  I també : cursa i caminada popular entre oliveres, fira de productes km 0, esmorzar popular...

La Primera Premsada a la Granadella

Oli, Art i Gastronomia Vol. 4

  1. Fira de productes de proximitat durant to el matí i Mostra de productes artesans

  2. Al voltant d'aquest singular esdeveniment que obra la campanya de festes de l'oli a Catalunya, no hi faltaran les degustacions gastronòmiques d'olis, vins i productes de la terra amb especialitats típiques de les Garrigues. Durant tot el matí davant del Museu de l'Oli, situat a la cooperativa, hi trobarem una mostra de productes artesans i agroalimentaris de proximitat.

  3. Entrada lliure al Museu de l'Oli de Catalunya de 9 h a 13.30 h)

  4. 2a Cursa i caminada popular "la Primera premsada" a les 8.30 h amb sortida de davant del museu

  5. Esmorzar popular de brasa amb oli nou a la plaça de les Escoles a les 9 h

  6. Inici del 3r Concurs de gravat ràpid a les 9 h

  7. Inici del "Happening" artístic "La primera premsada"  a les 10 h al museu de l'oli

  8. Jornada tècnica "Oli de collita avançada. Salut i gastronomia" i acte d'apadrinament de l'oli nou a càrrec del director de la revista Descobrir, Joan Morales al Centre de la Cultura de l'oli a les 11 h

  9. Dinar popular a les 14 h al centre 1 d'octubre amb acompanyament musical a càrrec del grup RockObertLa jornada començarà amb la 2ª Cursa i la caminada de la la Primera Premsada, de 10 i 5 km respectivament  que començarà a les 8.30 h i permetrà recórrer els paisatges de pedra seca de la Granadella i gaudir també d’un esmorzar de pagès, on l’oli nou i els embotits seran els protagonistes.  El punt de sortida serà l'esplanada de davant del Museu de l'Oli de Catalunya. Hi haurà samarreta i un pack de benvinguda per a tothom que s’inscrigui.Tot un seguit de visites guiades al Museu permetran recuperar la memòria  històrica i veure com raja de nou l'oli entre els esportins amb la maquinària original del molí.


Jornada tècnica sobre l’oli de collita avançada, salut i gastronomia

La jornada tècnica "Oli de collita avançada. Salut i gastronomia" organitzada pel Departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya, que aprofundirà en els beneficis de l'oli d'oliva verge extra de principis de campanya. La sessió començarà a les 11h al CCOC (Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya), i s'iniciarà amb la presentació de la campanya de l'oli verge extra.


Pel que fa a les previsions de collita la FCAC (Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya) es produirà un descens del 9% en relació a la campanya anterior amb una producció a les Terres de Lleida de 10.000 tones. A Catalunya les previsions són d'un descens d'un 15% de la collita anterior amb una producció estimada de 31.800 tones.


La nova collita de l'oli nou "Primera Premsada 2018" serà apadrinada pel periodista i director de la revista Descobrir Catalunya, Joan Morales, que degustarà l'oli juntament amb  la presidenta del Panel de Tast de Catalunya acompanyats de l'alcalde de la Granadella, Carles Gibert.


Tot seguit, continuarà la ponència de la Dra. Maria Isabel Covas "L'oli d'oliva verge extra i la prevenció de malalties cardiovasculars", assessora científica de NUPROAS Handelsbolag i membre del CIBER de Fisiopatologia de l'Obesitat i la Nutrició.


La jornada acabarà amb la presentació del projecte de "Sommelieria de l'oli" i exemple pràctic de maridatge de l'oli de collita avançada amb la xef i sommelier de l'oli, Montse Freixa.


La jornada tècnica és gratuïta, prèvia inscripció, i la seva cloenda anirà a càrrec de representants del Departament d’Agricultura acompanyats per alcaldes, regidors, autoritats comarcals i representants del sector empresarial i del món cooperatiu.

 

Concurs de Gravat Ràpid i “Hàppening” artístic

També es realitzarà la 3ª edició del "Concurs de Gravat Ràpid’, paral·lelament a un "Happening Artístic" per celebrar l'arribada de l'oli nou.

Aquest concurs de gravats de mitjà i gran format és pioner a Catalunya en la seva modalitat i està convocat per l'Ajuntament i el CCOC, amb 3 premis de: 300€, 200 € i 125€.


"Art, oli i gastronomia" és el lema d'aquesta singular trobada participativa, que pretén crear amb l'ajut de concursants i artistes plàstics, gravats de mitjà i gran format que es premsaran amb una aplanadora

gegant facilitada pels organitzadors.


Tothom podrà participar al concurs prèvia inscripció, demanant informació al info@culturadeloli.cat. Es podran consultar les bases al web del CCOC. Els materials, papers i pintures, seran facilitats per l'organització. Els i les participants podran portar les planxes i elements que considerin oportú  per confeccionar els gravats. Els i les participants hauran de crear en directe, de les 10 a les 13 h del matí, diferents gravats al voltant de l'oli nou, el món rural i l'olivera.

L'artista Carme Vilafranca, professora de gravat de l'Escola Leandre Cristòfol de Lleida i coordinadora del Centre d'Art de la Fundació Aspros, dirigirà el procés creatiu d'aquestes obres artístiques úniques seràn subhastades entre particulars i empreses per contribuir a la recollida de fons en benefici de la Marató de TV3.

Un jurat format per artistes i professionals de les arts visuals donaran el veredicte al finalitzar la jornada, i abans del dinar popular es lliuraran els premis als guanyadors.


 

temps de collita / la cuina dels millors olis d’oliva

Mostra Gastronòmica de les Garrigues

amb els millors Olis d’Oliva Verge Extra

9 dels millors restaurants de la comarca participen en aquestes jornades culinàries que ens porten les millors exquisides gastronòmiques de la terra a taula. Menús pensats i treballats a partir de l’alta professionalitat de les cuineres i els cuiners per fer brillar els excel·lents productes que el territori ens ofereix.

Salut i Oli d’Oliva Verge Extra !

tasta & gaudeix el teu país !

Festes i Fires

de temporada

tast i festa a Catalunya

Restaurants i Fondes

a Catalunya

millors cuines del País

Restaurants i Fondes

a Les Garrigues

millors cuines de Lleida

Escapades Gourmet

Hotels amb encant

tast & relax al teu país

La Cuina de l’Oli al Montsià

amb els millors Olis d’Oliva Verge Extra

Santa Bàrbara és reconeguda pels fruits de la seua terra: oliveres

i cítrics la posen de relleu en el mapa gastronòmic català. I ara, temps de collita, restaurants de la vila ens preparen els seus saborosos menús degustació per xalar a taula.

Salut i Oli d’Oliva Verge Extra !

Camins d’or líquid al Segrià Sec

amb els millors Olis d’Oliva Verge Extra

Del 9 de novembre al 16 de desembre de 2018, el Segrià.

Els Camins d’or líquid al Segrià Sec ens permeten descobrir el paisatge, els pobles i la gent que fan possible que gaudirm d’alguns dels millors olis d’oliva verge extra del món. Cada cap de setmana activitats de festa, tast i descoberta a una vila del camí.