la faterella / festes de l’oli d’oliva verge extra

què fer aquest cap de setmana? olis d’oliva verge extra catalans..tallers, tastos, esmorzars...

 
PORTADA
../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
VIANDES & CARNS
../CARNS_GOURMET/CARNS_XARCUTERIA.html
XOCOMEL
../GOURMETCATALUNYA/XOCOMEL.html
MERCATS
../GOURMETCATALUNYA/MERCATS.html
DEL CAMP
../GOURMETCATALUNYA/DEL_CAMP.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
FORMACIÓ
../GOURMETCATALUNYA/FORMACIO.html
DELICATESSEN
../GOURMETCATALUNYA/DELICATESSEN.html
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
AGENDA
../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
DEL  MAR
../GOURMETCATALUNYA/DEL_MAR.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/PAISDEVINS/PORTADA.html

Arriba l’Oli Nou  de la Terra Alta a La Fatarella

Dissabte i diumenge 8 i 9 de desembre de 2018, la Terra Alta, Terres de l’Ebre.

El protagonista en aquesta Festa de l'Oli és, i ha de ser, donar a conèixer el nostre oli, fruit de les oliveres que tenim escampades pel terme. Però tampoc hi poden faltar els nostres productes locals, el nostre patrimoni, la nostra gastronomia i el nostre paisatge de muntanya.

Festa de l’Oli Nou

a La Fatarella


Un dels esdeveniments socioeconòmics més importants que tenim al nostre poble és la Festa de l'Oli.

Una festa que poc a poc ha anat creixent i guanyant protagonisme, tant al poble, com a la comarca i a les Terres de l'Ebre.

Enguany arribem a la 20a edició. Han estat vint anys de continu creixement i implicació de tota la gent, entitats, associacions i comerços. Gràcies a tots ells ha estat possible aconseguir i tenir una festa de referència en el sector oleícola.

Com a Festa de l'Oli també ens obrim a aquells productors i elaboradors d'oli que tenim en la nostra zona de producció i de la DOP Oli Terra Alta.

Per tot això us vull convidar a venir a la Festa de l'Oli de la Fatarella els dies 8 i 9 de desembre per conèixer els nostres productes i gaudir i tastar l'oli d'oliva.

Francisco Blanch Batiste

Alcalde de la FatarellaDissabte
8 de desembre

MOSTRA DE PRODUCTES ARTESANALS I TRADICIONALS
Els estands de la Mostra estaran oberts d'11 a 14.30 h i de 16 a 19.30 h

DEMOSTRACIÓ D'ARTS I OFICIS ARTESANS
Durant tot el dia hi haurà demostracions d'arts i oficis artesans en directe en diferents estands de la Mostra. Aquest any hem convidat un picapedrer, un bufador de vidre, un ferrer, un vitraller, un retaulista amb fusta i un artesà del filferro.

ACTIVITATS INFANTILS GRATUÏTES

D'11.30 a 13.30 h i de 16 a 19 h
Jocs gegants tradicionals al carrer Vall de les Moreres
Taller de goma EVA a l'estand de Cristina Torres Villarín

EXPOSICIÓ 20 ANYS DE LA FESTA DE L'OLI
Durant tot el dia, al carrer Vall de les Moreres, exposició dels cartells dels 20 anys de la Festa de l'Oli.

10 h III Caminada popular de la Festa de l'Oli. Lloc de sortida i d'arribada: Casal de la Vila. Recorregut de la caminada: 4 km. Tots els participants a la caminada popular entraran al sorteig d'un lot de productes de la Fatarella. Ho Organitza: Ajuntament de la Fatarella Col·labora: Associació A Cavall de l'Espardenya Patrocina: BBVA

11 a 2/4 d’1 h 4 Taller de cuina infantil: gominoles d'oli, per a nens i nenes de 3 a 12 anys. D'11 a 11.45 h de 3 a 6 anys- d'11.45 h a 12.30 h de 7 a 12 anys. Lloc: Sala de l'antiga biblioteca. Hi Col·labora: DOP Oli Terra Alta

2/4 d‘1. Gran espectacle de vol amb aus rapinyaires, a l'avinguda de Catalunya.

13h Aperitiu - degustació de jabalí a la brasa, a càrrec de la Colla del Jabalí los Tossalets de la Fatarella. Lloc: davant del Casal de la Vila. Preu: 2 €, a benefici de la Fundació Noelia per la investigació dels nens/es que pateixen distròfia muscular congènita per dèficit de col·lagen VI (DMC).

1/4 de 5 tarda. A la sala de ball del Casal, inauguració de la 20a Festa de l'Oli de la Fatarella, a càrrec de l'Hble. Sra. Teresa Jordà i Roura, consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, amb l'acompanyament del Grup de Grallers de la Fatarella i amb la presencia de les pubilles locals i membres del pubillatge comarcal i nacional.

Tot seguit, a la sala de ball del Casal, acte de lliurament dels Premis Terraltí 2018 de la DOP Oli Terra Alta:

Premi a l'Oli Premium Premi a l'Oli Més Equilibrat Premi a l'Oli Més Afruitat

En finalitzar, visita de les parades de la Mostra de Productes Artesanals i Tradicionals.
Diumenge 9 de desembre de 2018,

MOSTRA DE PRODUCTES ARTESANALS I TRADICIONALS
Els estands de la Mostra estaran oberts de 9.30 a 14.30 h

DEMOSTRACIÓ D'ARTS I OFICIS ARTESANS

Fins a les 14.30 h, hi haurà demostracions d'arts i oficis artesans en directe en diferents estands de la Mostra. Aquest any hem convidat un picapedrer, un bufador de vidre, un ferrer, un vitraller, un retaulista amb fusta i un artesà del filferro.


ACTIVITATS INFANTILS GRATUÏTES

De 10 a 14 h. Jocs gegants tradicionals al carrer Vall de les Moreres
Taller de goma EVA a l'estand de Cristina Torres Villarín

EXPOSICIÓ 20 ANYS DE LA FESTA DE L'OLI

Fins les 14.30 h, al carrer Vall de les Moreres, exposició dels cartells dels 20 anys de la Festa de l'Oli.

9h Marxa BTT. Ruta curta i ruta llarga. Sortida de davant del Casal de la Vila. Més informació al Facebook: www.facebook.com/groups/pinyofixo Organitza: Club Penya Ciclista Pinyó Fixo.

1/4 de 10h Cursa popular. Lloc de sortida i arribada: Casal de la Vila. Recorregut de la cursa: 10 km. Inscripcions a: goo.gl/6Br9i2. Premis als primers de cada categoria: masculina, femenina i infantil.
Col·labora: Grup d'atletisme de la Fatarella i A Cavall de l'Espardenya.

2/4 de10 a 12.00 h 4 Esmorzar popular i degustació de l'oli nou. L'esmorzar consistirà en la tradicional clotxa (pa de pagès del Forn i Pastisseria Rius "Cal Bessó", tomàquets arengada i botifarra), olives negres i coca d'avellanes de la Fatarella del Forn i Pastisseria Rius “Cal Bessó”. Preu: 4 €. Venda de tiquets a la taquilla del Casal.

10h Demostració d'elaboració d'allioli. Lloc: carpa verda. Els participants s'hauran de portar el seu propi morter i mà de morter. Els ingredients aniran a càrrec de l'organització. Tots els participants rebran una ampolla d'oli i un pot d'olivada com a obsequi. Inscripció prèvia a l'Ajuntament (telèfon 9774 13 609/977 413 518) o el mateix dia a l'estand de l'Ajuntament. Places limitades.


11:00 h Concurs de llançament de pinyols d'oliva. Inscripcions a l'estand de Rius d'Or. El premi consistirà en una ampolla d'oli commemorativa Rius d'Or. Lloc: davant la carpa verda.

11.30 h Actuació per tot l'espai firal de la Txaranga Band Tocats.
Durant el matí rebrem la visita de la Grossa de Cap d'Any.

11.30 h Visita guiada al molí antic d'oli de Ca Ramonet. Lloc de sortida i inscripcions: estand de l'Ajuntament. Places limitades. Preu: 2 € (nens de menys de 12 anys, gratuït).

12.00 h Sorteig i entrega del premi de la cistella de la Cooperativa Agrícola Sant Isidre de la Fatarella, a l'estand de la Cooperativa.

12.45 h Sorteig del Tiquet Degustació de l'Oli Nou de la Fatarella. Sorteig de garrafes de 2 litres d'oli per tots aquells que degustin l'oli novell dels elaboradors d'oli locals i completin amb segells el Tiquet Degustació de l'Oli Nou de la Fatarella. A l'estand de l'Ajuntament/Punt d'Informació.

13.00 h Sorteig i entrega del premi del sorteig Tira- al-Raig, realitzat pel Casal de la Vila. Preu de la tira: 1 €. Lloc: carpa verda. El premi consisteix en un lot de vi, un pernil i una escapada per a dues persones.

13.15 h Entrega del premi del Concurs Popular de Truites Fredes de la Terra Alta. A l'estand de l'Ajuntament/Punt d'Informació.


   Totes les activitats són gratuïtes

Els esmorzars tenen una aportació de 2€ que seran bescanviables en forma de descompte en el moment d’adquirir oli verge extra a la Cooperativa el dia de l’activitat. El descompte serà aplicable a les ampolles de 2 litres

El programa pot patir modificacions alienes a l’organització


Carnet dels Camins 2018

Les persones que hagin participat en almenys 4 de les sis jornades que conformen la 10a edició dels Camins d’or líquid al Segrià Sec participaran en el sorteig d’un lot de productes de les Cooperatives i dels Molins participants que s’efectuarà el dia 16 de desembre (a les 10h) coincidint amb la clausura de la ruta. 


 

El perfil Segrià Turisme el trobeu a

les següents xarxes socials:

Facebook

Twitter

Instagram

Pinterest

YouTube

Adjunts: 
 

temps de collita / arriba l’oli nou ! :)

Mostra Gastronòmica de les Garrigues

amb els millors Olis d’Oliva Verge Extra

9 dels millors restaurants de la comarca participen en aquestes jornades culinàries que ens porten les millors exquisides gastronòmiques de la terra a taula. Menús pensats i treballats a partir de l’alta professionalitat de les cuineres i els cuiners per fer brillar els excel·lents productes que el territori ens ofereix.

Salut i Oli d’Oliva Verge Extra !

tasta & gaudeix el teu país !

Festes i Fires

de temporada

tast i festa a Catalunya

Restaurants i Fondes

a Catalunya

millors cuines del País

Restaurants i Fondes

a Les Garrigues

millors cuines de Lleida

Escapades Gourmet

Hotels amb encant

tast & relax al teu país

La Cuina de l’Oli al Montsià

amb els millors Olis d’Oliva Verge Extra

Santa Bàrbara és reconeguda pels fruits de la seua terra: oliveres

i cítrics la posen de relleu en el mapa gastronòmic català. I ara, temps de collita, restaurants de la vila ens preparen els seus saborosos menús degustació per xalar a taula.

Salut i Oli d’Oliva Verge Extra !

Camins d’or líquid al Segrià Sec

amb els millors Olis d’Oliva Verge Extra

Del 9 de novembre al 16 de desembre de 2018, el Segrià.

Els Camins d’or líquid al Segrià Sec ens permeten descobrir el paisatge, els pobles i la gent que fan possible que gaudirm d’alguns dels millors olis d’oliva verge extra del món. Cada cap de setmana activitats de festa, tast i descoberta a una vila del camí.