granyena de les garrigues / festes de l’oli d’oliva verge extra

què fer aquest cap de setmana? festes de l’oli nou a les garrigues...tallers, tastos, esmorzars...

 
PORTADA
../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
VIANDES & CARNS
../CARNS_GOURMET/CARNS_XARCUTERIA.html
XOCOMEL
../GOURMETCATALUNYA/XOCOMEL.html
MERCATS
../GOURMETCATALUNYA/MERCATS.html
DEL CAMP
../GOURMETCATALUNYA/DEL_CAMP.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
FORMACIÓ
../GOURMETCATALUNYA/FORMACIO.html
DELICATESSEN
../GOURMETCATALUNYA/DELICATESSEN.html
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
AGENDA
../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
DEL  MAR
../GOURMETCATALUNYA/DEL_MAR.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/PAISDEVINS/PORTADA.html

Arriba l’Oli Nou : Festa a  Granyena de les Garrigues

Diumenge 13 de desembre de 2018, les Garrigues, Terres de Lleida. Aquest diumenge 13/01/2019 la Cooperativa de Granyena organitzar un esmorzar popular, pel mòdic preu de 2€ tindreu l’esmorzar i de regal una ampolla de ¼ Lt d’oli de la nova campanya 18-19 Us hi esperem !!!

Arriba l’Oli Nou :

Festa de l’oli nou a Granyena


Un oli amb molta història

L’any 1857, es construeix el “Molí de la Societat”, iniciant així el moviment cooperatiu a Granyena de les Garrigues. Es tracta d’un edifici majestuós que s’enlairà al vell mig de la vall major. Actualment és un dels molins de premses més antic de Catalunya, on encara s’hi pot apreciar les característiques d'aquestes antigues industries.

 

La Cooperativa va ser fundada l'any 1951, recollint els fruits aportats de les hectàrees dels socis. Actualment, un total de més de 550 Ha. d'oliveres i 160 Ha d'ametllers destinats la producció ecològica, integrada i convencional garanteixen uns productes d’alta qualitat.

 

El nostre objectiu principal és oferir un producte d’alta qualitat, conreat en les nostres terres, donant així un valor afegit al producte que aporta el soci comercialitzant-lo conjuntament.


Camí de Cogul s/n

25160 Granyena de Les Garrigues

Lleida, Catalunya (Espanya)

Tel. 973 05 02 60

E-mail: info@olidegranyena.com


http://www.olidegranyena.com/ca/index.htm


https://www.facebook.com/cooperativagranyena/
La collita de l’Oli de Granyena

Un cop les olives es troben en el moment òptim de maduració es procedeix a la recol·lecció. S’acostuma a realitzar durant el mes de novembre. La collita es realitza mitjançant mètodes manuals i tradicionals o bé de manera mecànica, sempre sense danyar el fruit.


És important que no passin més de 24h entre la collita i la molturació de l’oliva per tal de mantenir totes les seves propietats i assegurant un oli de màxima qualitat.


L’oli d’oliva verge extra de Granyena s'obté de l'oliva arbequina mitjançant procediments mecànics o físics.

És un oli sense cap defecte, de categoria superior amb

una acidesa de 0,2 % encara que la normativa permet arribar a 0,5 %.

 

La qualitat de l'oli no tant sols s’aconsegueix al molí, sinó que comença al camp, on el clima i la terra, combinades amb la varietat i les laborioses tècniques de conreu fan d'aquest producte un dels millors olis del món.


L'extracció de l'oli es fa en fred per tal de preservar totes les propietats naturals del fruit, obtenint un suc de fruita natural, ric en polifenols i agents antioxidants, molt beneficiós per a la salut.


Nota de tast

L’oli té un gust fruitat madur, dens, amb lleugers tocs d'herba verda i intensitats mitges en amarg i picant i una lleugera astringència amb aromes que ens recorden a carxofa, nou verda i ametlla.


Oli d’oliva verge extra ecològic

És un oli cultivat sense adobs ni pesticides de síntesis química (fungicides, insecticides o herbicides), per tant, no conté cap tipus de residu d’aquestes substàncies.


Aquest producte és un màxim exponent pel respecte al medi ambient i un aliment d’alta qualitat.


GRANYENA es el primer oli d'oliva verge extra ecològic amb certificació DOP Les Garrigues. La superfície d'olivera ecològica de "GRANYENA" representa el 12% de la superfície total de Catalunya (dades CCPAE 2006).L'oli d’oliva Verge extra de Granyena

Certificacions


DOP Les Garrigues és la primera Denominació d'Origen d'oli d'oliva verge extra reconeguda per l'estat espanyol (1975) i va ser certificada per la UE com Protegida en 1996. Un organisme de certificació que sotmet l'oli de les cooperatives inscrites a rigorosos controls de producció i elaboració que garanteixen l'origen i la màxima qualitat.

 


DOP Europeu Garanteix que el producte que porta aquest segell ha estat produït, transformat i elaborat en una zona geogràfica determinada, amb coneixements específics reconeguts i comprovats.Europeu Ecològic Garanteix que el producte ha estat obtingut respectant el Reglament (CE) 834/2007 durant tot el procés productiu (cultiu o criança, transformació, envasat, etiquetatge i comercialització).CCPAE El Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), és una corporació de dret públic amb personalitat jurídica pròpia. És l'autoritat de control, i la seva funció és auditar i certificar els productes.

 

temps de collita / arriba l’oli nou ! :)

Mostra Gastronòmica de les Garrigues

amb els millors Olis d’Oliva Verge Extra

9 dels millors restaurants de la comarca participen en aquestes jornades culinàries que ens porten les millors exquisides gastronòmiques de la terra a taula. Menús pensats i treballats a partir de l’alta professionalitat de les cuineres i els cuiners per fer brillar els excel·lents productes que el territori ens ofereix.

Salut i Oli d’Oliva Verge Extra !

tasta & gaudeix el teu país !

Festes i Fires

de temporada

tast i festa a Catalunya

Restaurants i Fondes

a Catalunya

millors cuines del País

Restaurants i Fondes

a Les Garrigues

millors cuines de Lleida

Escapades Gourmet

Hotels amb encant

tast & relax al teu país

La Cuina de l’Oli al Montsià

amb els millors Olis d’Oliva Verge Extra

Santa Bàrbara és reconeguda pels fruits de la seua terra: oliveres

i cítrics la posen de relleu en el mapa gastronòmic català. I ara, temps de collita, restaurants de la vila ens preparen els seus saborosos menús degustació per xalar a taula.

Salut i Oli d’Oliva Verge Extra !

Camins d’or líquid al Segrià Sec

amb els millors Olis d’Oliva Verge Extra

Del 9 de novembre al 16 de desembre de 2018, el Segrià.

Els Camins d’or líquid al Segrià Sec ens permeten descobrir el paisatge, els pobles i la gent que fan possible que gaudirm d’alguns dels millors olis d’oliva verge extra del món. Cada cap de setmana activitats de festa, tast i descoberta a una vila del camí.