cervià de les garrigues celebra la festa de l’oli nou

i presenta la seva novetat premium per als més gourmets : “besses” extra verge de terrer dop les garrigues...

 

Arriba l’Oli Nou de Cervià de les Garrigues

Diumenge 8 de desembre 2019, Les Garrigues

>> Unes dues-centes persones van participar en la tradicional festa del oli nou de la Cooperativa Camp de Cervià. Amb un matí que va començar emboirat i fred, però que va finalitzar amb un sol esplèndid per donar pas al dinar popular. Enguany la celebració coincidia també amb la presentació d'un nou oli de la cooperativa: l'oli premium “Besses".


Arriba l’Oli Nou 

de Cervià de les Garrigues


Cervià de les Garrigues, vuit del desembre de 2019


L’esmorzar a la Cooperativa

L'acte va començar al matí amb l'esmorzar popular amb les típiques llonganisses i cansalada a la brasa, amanides amb els olis dels mateixos pagesos, el pa amb tomata i els porrons de vi que tampoc hi van faltar. Simultàniament, personal de la cooperativa Camp de Cervià guiava els diferents torns de visita a les instal·lacions del molí per tal de conèixer tot el procés productiu que dóna lloc als seus excel·lents olis Verllum i Vergroc.


A la Festa hi van assistir també diferents personalitats

com el sr Ramon Sarroca, president de la Federació de Cooperatives de Catalunya, l’alcadessa de Cervià,

sra Mercè Rubió, el President del Consell Comarcal

de les Garrigues, sr. Jaume Setó i el diputat

Provincial sr. Carles Gibert.La collita 2019-2020

En Josep Maria Moragues, membre del Consell rector de la cooperativa, va explicar-nos les dificultats de l'anyada d'enguany: una sequera molt perllongada de primavera  a estiu i els aiguats de finals del mes d’octubre. Malgrat tot, l'aigua no va causar grans perjudicis a l'oliverar del terme, ans al contrari, va permetre una lleugera i significativa millora en la quantitat de quilos collits, sí que va ocasionar  però, diferents destrosses en el patrimoni de la Vila.


Per la banda de la qualitat de l’oli, en Daniel Ninyà responsable del molí de l'oli ens va confirmar que les pluges de tardor van suposar una millora en les propietats sensorials dels fruits obtinguts: un oli molt afruitat, intens però amb un gust molt suau i uns atributs d’amargor i picant plenament moderats.Oli d'oliva, font de salut

Davant una sala d'actes plena a vessar, la doctora Antonieta Barahona va pronunciar una conferència sobre les virtuts nutricionals de l'oli d'oliva verge extra. A l'acabar es va iniciar un animat col·loqui entre els participants i l’especialista.
Presentació de l'Oli Premium ”Besses”

A continuació, el president de la cooperativa senyor Enric Dalmau va fer la presentació d'aquest nou producte destinat al mercat més gourmet. El seu parlament va anar acompanyat d'una forta càrrega emocional donat que les Besses fa referència al primitiu poblat de l'edat mitjana que va donar origen  a la vila de Cervià.


Les Besses han estat presents en la memòria col·lectiva

de totes les generacions del poble: un lloc de festa,

de trobada, de jocs d’infantesa que dissortadament

va ser arrossegat per l’aiguat del passat octubre


L’Oli Besses, és doncs un homenatge als ancestres i està fet a partir d'oliveres d’aquesta zona, seleccionades en collita primerenca, portades tot seguit al molí, molturades a baixa temperatura i filtrades al cap de 12 hores per envasar un oli amb totes les característiques de puresa i frescor dels millors fruits.


La presentació va finalitzar amb unes paraules per part de l’alcaldessa de Cervià, sra Mercè Rubió plenes de compromís i fermesa per recuperar el paratge màgic de les Besses com a lloc d’aplec i celebració per a tot el poble.
Tast guiat de l’Oli “Besses”

Finalment, la senyora Pilar Pardell membre del Panel Oficial de Tast d’Olis de Catalunya, va oferir una degustació molt apreciada del nou oli, per a tots els assistents a l'acte..
Olis d’Oliva Verge Extra

Destacats a GourmetCatalunyaMarques: Vergroc, Verllum i Ecològic

Les Garrigues, 100% Arbequina

Cooperativa productora d'oli extra verge d'excel·lent qualitat.  Tot l'oli produït es troba emparat per la Denominació d'Origen Protegida Les Garrigues. Oli 100 % procedent d'oliva arbequina de collita manual i molturada

abans de 24 hores per garantir-ne la mínima acidesa i la qualitat més alta.


Millors restaurants de Lleida


Restaurant Els Fogons de la Carme

Cervià de Les Garrigues / Millors restaurants de Lleida Cuina de la terra de la mà d’una gran cuinera vocacional, amb una especial dedicació als olis, vins i gastronomia de la comarca...

Llegir-ne més.


 

temps de collita / arriba l’oli Premium “Besses”


Mostra Gastronòmica de les Garrigues

amb els millors Olis d’Oliva Verge Extra

9 dels millors restaurants de la comarca participen en aquestes jornades culinàries que ens porten les millors exquisides gastronòmiques de la terra a taula. Menús pensats i treballats a partir de l’alta professionalitat de les cuineres i els cuiners per fer brillar els excel·lents productes que el territori ens ofereix.

Salut i Oli d’Oliva Verge Extra !


La Cuina de l’Oli al Montsià

amb els millors Olis d’Oliva Verge Extra

Santa Bàrbara és reconeguda pels fruits de la seua terra: oliveres

i cítrics la posen de relleu en el mapa gastronòmic català. I ara, temps de collita, restaurants de la vila ens preparen els seus saborosos menús degustació per xalar a taula.

Salut i Oli d’Oliva Verge Extra !Camins d’or líquid al Segrià Sec

amb els millors Olis d’Oliva Verge Extra

Del 10 de novembre al 15 de desembre de 2019, el Segrià.

Els Camins d’or líquid al Segrià Sec ens permeten descobrir el paisatge, els pobles i la gent que fan possible que gaudirm d’alguns dels millors olis d’oliva verge extra del món. Cada cap de setmana activitats de festa, tast i descoberta a una vila del camí. 

tasta & gaudeix el teu país !

Festes i Fires

de temporada

tast i festa a Catalunya

Restaurants i Fondes

a Catalunya

millors cuines del País

Restaurants i Fondes

a Les Garrigues

millors cuines de Lleida

Escapades Gourmet

Hotels amb encant

tast & relax al teu país