mostra de cervesa artesana i plantada de safrà a montblanc

què fer aquest cap de setmana? fira i tast de cerveses artesanes i gastronomia a la conca de barberà

 

Mostra de cervesa artesana a Montblanc

9 i 10 d’agost 2019,  Montblanc, la Conca de Barberà >>

Aquesta mostra s’emmarca en el calendari de #Safrània365 que torna la 2a setmana d’agost amb una programació al voltant de la gastronomia i els productes de proximitat que organitza l'Ajuntament de Montblanc. Els vespres del divendres 9 i dissabte 10 d'agost, tindrà lloc la primera edició de la Mostra de Cervesa Artesana.

1a Mostra de Cervesa

Artesana a Montblanc


Cap de setmana del 9 i 10 d’agost de 2019, la Conca de Barberà.

L'activitat es desenvoluparà els dos dies entre les 7 de la tarda i les 11 de la nit, i anirà acompanya de la música del Dj Energy For You.

A la Mostra hi participaran cinc productors de cervesa artesana de les comarques de la Conca de Barberà, l’Alt Camp i l’Urgell: Boixets de Vimbodí i Poblet, La Montblanquina de Montblanc, Segarreta de Santa Coloma de Queralt, Les Clandestines de Montferri i Matoll de Belianes. També hi haurà els productes de proximitat de la Cooperativa Fet a la Conca. Totes les degustacions tindran el preu de 2 euros i es liquidaran directament al productor.


L’estrena de la Mostra de Cervesa Artesana anirà acompanyada de la presentació de la cervesa oficial #Safrània365, una cervesa rossa artesana elaborada per Boixets amb aigua de les Muntanyes de Prades i safrà de la Conca de Barberà. Segons Carles Blázquez, aquesta nova cervesa és «molt suau, té poca graduació i una lleugera presència del safrà de la comarca». Els tastos es realitzaran amb uns gots commemoratius que també es podran adquirir per 2 euros. Amb cada got s'obsequiarà els visitants amb una bossa de patates personalitzada.


La Mostra s'ha pensat per a tots els públics. Per als més petits hi haurà dos tallers gratuïts: «Com i amb què s’elabora la cervesa?» amb la Segarreta que permetrà que puguin conèixer els cereals o tastar el most, i «Art en vindre» on els petits podran posar en pràctica la seva part més creativa pintant sobre ampolles de cervesa.


Plantada de safrà

a Montblanc

Per altra banda, durant el cap de setmana, també es celebrarà la plantada de safrà a les instal·lacions d’Aromis. Els participants plantaran els dies 10 i 11 d’agost els bulbs de safrà al mateix temps que aprenen el seu conreu i a tenir-ne cura fins a la recollida de les flors al mes de novembre, que coincideix amb l’activitat de collita de safrà i el taller d’esbrinament de flors. Joan Cartanyà ha destacat: «Des de l’Àrea de Turisme sempre s’ha donat suport per preservar el patrimoni que representa aquesta espècia tradicional a la comarca. Aquestes activitats pretenen fer pedagogia entre els més petits perquè coneguin i ajudin a la seva protecció i conservació».


Aquestes activitats van adreçades al públic familiar i s’inclouen dins el PECT TurisTIC en família, un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, un punt i a part en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars. 

estiu / festes de la cervesa artesana

tasta & gaudeix el teu país !

Festes i Fires

de temporada

tast i festa a Catalunya

Restaurants

a Catalunya

millors cuines del país

Restaurants Carta

de temporada

les 4 estacions a taula

Escapades de tast

Hotels Gourmet

tast & relax al teu país

Restaurants de Catalunya, els Clàssics

Restaurants Clàssics de Catalunya

El canon de la cuina catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Els millors restaurants de Catalunya

Restaurants amb estrella Michelin i +

El canon de l’alta gastronomia catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Hotels gastronòmics

Escapades amb Estrella

luxe gourmet, millors restaurants amb hotel

Una selecció d’Hotels-restaurant que han merescut el reconeixement dels crítics gastronòmics i aficionats gourmet del país i internacionals: estels Michelin, sols Repsol o ser membres d’exclusives associacions gastronòmiques com Relais & Chateaux o Petits Grans Hotels de Catalunya...

Hotels rurals amb cuina casolana

Hotels rurals amb cuina de la terra

establiments familiars, hostals i cases rurals

Una selecció d’Hotels, hostals, fondes i allotjaments rurals on hi trobareu unes intal·lacions amb la comoditat i el confort suficients per gaudir d’un descans actiu coneixent el territori i alhora,

gaudint de la cuina del país ..