CARACTERÍSTIQUES AVIRAM IGP GALL DEL PENEDÈS, AVIRAM DE CATALUNYA INDICACIÓ GEOGRÀFICA PROTEGIDA GALL NEGRE DEL PENEDÈS ☆ IGP GALL DEL PENEDÈS, AVIRAM DE CATALUNYA INDICACIÓ GEOGRÀFICA PROTEGIDA GALL NEGRE DEL PENEDÈS ☆ IGP GALL DEL PENEDÈS, AVIRAM DE CATALUNYA INDICACIÓ GEOGRÀFICA PROTEGIDA GALL NEGRE DEL PENEDÈS ☆ GOURMETCATALUNYA, CATALUNYAGOURMET  ☆ GOURMET CATALUNYA, CATALUNYA GOURMET ☆

GOURMETCATALUNYA

el gall del penedès, igp avícola


 

El Gall del Penedès,

nova IGP

Vilafranca del Penedès, 17 de setembre de 2014

El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella, es va reunir ahir, dia 16 de setembre, amb els representants de l’Associació de Criadors de Raça de Gallines Penedesenca per valorar públicament la notícia que el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat ha completat satisfactòriament l’expedient presentat per a la sol•licitud de registre de la IGP Gall del Penedès (publicada al DOGC del 5 de setembre).

M. Antònia Udina, secretària de l’Associació de Criadors, va agrair “el suport rebut del Consell Comarcal des de l’inici, aportant recursos econòmics, humans i tècnics, i tenint paciència durant molts anys”. Udina va dir que “amb aquesta distinció, aquest producte autòcton especial i excel•lent tindrà el reconeixement que es mereix”.


La IGP Gall del Penedès aplega 73 municipis; tots els de l’antiga Vegueria del Penedès més el municipi de Rodonyà (que llinda amb el Baix Penedès).www.ccapenedes.com


www.gallpenedes.com


 

El Gall Negre Penedès,

Característiques


Pota negra i pell blanca; dobla el pes del tradicional, tot conservant la qualitat de la seva carn; és molt rústic i s’adapta perfectament a la cria en llibertat; la seva carn és rica en proteïna i molt baixa en greixos; els àcids grassos insaturats són  més abundants que els saturats, fent de la seva carn un aliment molt saludable; la seva carn pujada de color que destaca per la seva tendresa i sucositat.

 

El Gall Negre del Penedès de l'actualitat és fruit dels treballs de millora genètica que s’han portat a terme a l’IRTA.


 

El Gall del Penedès, la 2a IGP avícola de l’estat espanyol

A la propera edició de la Fira del Gall de Vilafranca, ja es podran comprar galls i gallines de raça penedesenca amb la distinció de qualitat “Indicació Geogràfica Protegida” que atorga la Unió Europea

El Gall Negre Penedès,

Característiques


Cap: moderadament llarg i ample. Cara: llisa. Bec: allargat, mitjanament corbat i fort. Ulls: format mitjà i ovals. Cresta: senzilla, moderadament gran, emparpelada, ben assentada damunt del cap; llisa, serrada regularment amb cinc o sis dents planes i mitjanament curtes, més petites l'última i la primera que les del mig; desenganxada del cap pel darrere i arquejada la base, la qual té un apèndix a cada costat de la part posterior. La cresta, vista pel darrere, ha de recordar a una flor. Barballeres: mitjanament llargues i penjant. Orelletes: moderadament allargades, lleugerament arrugades, ben juntes al cap per la part alta i penjant la part baixa. Coll: regularment arquejat, proporcionalment allargat al cos, amb una abundant gola descansant sobre l'esquena.
Ales: grans; les porta inclinades, de forma que la línia imaginària que va des de la punta al sòl forma amb aquest un angle aproximat de 45º; ben plegades i agafades al cos sense sobrepassar-lo.
Esquena: ampla, inclinada de davant cap enrere i amb molts cairells, arrodonida i allargada. Pit: ample, profund, llarg, prominent i amb les costelles ben arquejades. Cua: desenvolupada, ben poblada i oberta. Té dues plomes més llargues i ben corbades (amb forma de falç) inserides en angle de 45° per damunt de l'horitzontal. Cuixes: de llargada mitjana i vigoroses. Tarsos: mitjanament llargs, llisos, ben separats i lliures de plomes. Dits: en nombre de quatre, forts, oberts i drets. Port: harmònic i vigorós.

PORTADA../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
AGENDA../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/