GOURMETCATALUNYA ☆ CATALUNYAGOURMET ☆ GASTRONOMIA CATALUNYA ☆ CARNS GOURMET ☆ EL RAL D’AVINYÓ AL BAGES ☆ LES MILLORS CARNS DE PORC  DE CATALUNYA ☆ RAL D’AVINYÓ, CARN DE PORC DE QUALITAT ☆ CARNS GOURMET ☆ EL RAL D’AVINYÓ AL BAGES ☆ LES MILLORS CARNS DE PORC  DE CATALUNYA ☆ RAL D’AVINYÓ, CARN DE PORC DE QUALITAT ☆ CARNS GOURMET ☆ EL RAL D’AVINYÓ AL BAGES ☆ LES MILLORS CARNS DE PORC  DE CATALUNYA ☆ RAL D’AVINYÓ, CARN DE PORC DE QUALITAT ☆ ☆ GOURMETCATALUNYA, CATALUNYAGOURMET  ☆ ☆ GOURMETCATALUNYA, CATALUNYAGOURMET ☆ ☆ GOURMETCATALUNYA, CATALUNYAGOURMET ☆ ☆ GOURMETCATALUNYA, CATALUNYAGOURMET ☆ ☆ GOURMETCATALUNYA, CATALUNYAGOURMET ☆ CARNS GOURMET ☆ EL RAL D’AVINYÓ AL BAGES ☆ LES MILLORS CARNS DE PORC  DE CATALUNYA ☆ RAL D’AVINYÓ, CARN DE PORC DE QUALITAT ☆ CARNS GOURMET ☆ EL RAL D’AVINYÓ AL BAGES ☆ LES MILLORS CARNS DE PORC  DE CATALUNYA ☆ RAL D’AVINYÓ, CARN DE PORC DE QUALITAT ☆ CARNS GOURMET ☆ EL RAL D’AVINYÓ AL BAGES ☆ LES MILLORS CARNS DE PORC  DE CATALUNYA ☆ RAL D’AVINYÓ, CARN DE PORC DE QUALITAT ☆ CARNS GOURMET ☆ EL RAL D’AVINYÓ AL BAGES ☆ LES MILLORS CARNS DE PORC  DE CATALUNYA ☆ RAL D’AVINYÓ, CARN DE PORC DE QUALITAT ☆ CARNS GOURMET ☆ EL RAL D’AVINYÓ AL BAGES ☆ LES MILLORS CARNS DE PORC  DE CATALUNYA ☆ RAL D’AVINYÓ, CARN DE PORC DE QUALITAT ☆ CARNS GOURMET ☆ EL RAL D’AVINYÓ AL BAGES ☆ LES MILLORS CARNS DE PORC  DE CATALUNYA ☆ RAL D’AVINYÓ, CARN DE PORC DE QUALITAT ☆

GOURMETCATALUNYA

el ral d’avinyó, porc de qualitat

 

El Ral d’Avinyó

Recuperant carn de qualitat


Avinyó, al Bages, té una llarga tradició agrícola i ramadera, però ara hi coincideixen iniciatives que estan lligades a la cultura de la feina  ben feta en el sector agroalimentari. Si des de fa anys, la família Roqueta està elaborant bons vins sota la marca Abadal, ara la família Roma, propietària de l’Escorxador d’Avinyó, està treballant en la recuperació de la carn de porc com a carn de qualitat. D’aquí ha nascut el Ral d’Avinyó, que es comercialitza com la carn que recupera “l’autèntic sabor del porc”. Catalunya ha perdut els darrers quaranta anys les espècies autòctones de porc i la seva carn ha anat guanyant competència de mercat, però ha perdut qualitat al paladar. Òscar Rodríguez, cap de ventes de l’empresa, explica que la carn de porc “ha diluït en els darrers anys alguns dels seus atributs originals de tendresa i textura melosa”. Ha perdut el greix, fonamentalment, i aquesta carn “més magre i eixuta” ha fet que el gust del llom hagi quedat com una experiència només per al record. La família Roma va iniciar fa quatre anys el projecte per recuperar aquell sabor. Sense porc autòcton, va recórrer a mascles Berkshire (britànic) i el va barrejar amb mares Duroc (americà) per arribar a tenir una carn pròpia i definida.
www.gruproma.com


 

El Ral d’Avinyó

Com distingir-lo


El porc Ral d’Avinyó es diferencia de la resta a les neveres de la botiga perquè ofereix una carn amb més color, més vermellosa, i s’hi aprecien a primer cop d’ull les betes de greix, el que els tècnics defineixen com la infiltració de greix.

Rodríguez comenta que el fet que es tracti d’un producte més greixós és una qüestió genètica, però les característiques organolèptiques d’aquest porc bagenc estan potenciades per l’alimentació a base d’ordi, blat, blat de moro i soja (8%), i una cura de l’animal diferenciada, evitant-li l’estrés. Això fa que el pH, el grau d’acidesa de la carn de porc, sigui més alt. El creixement del porc ral d’Avinyó és més lent que el del porc blanc convencional, la natalitat no és tan alta, i el procés d’engreix és unes sis setmanes més llarg. Tot plegat té un resultat també en el preu de venda: mentre que el porc blanc es pot trobar entres els 8 i 9 euros per quilo, aquest es paga a 12 o 13 euros per quilo. El porc, però, torna a ser un producte valorat. En un any de camí, la família Roma admet que, tot i que la crisi no n’afavoreix la venda, s’ha introduït bé en el mercat. Es ven en el petit comerç i alguns dels millors restaurants del país han tornat a fer una aposta pel porc, com un plat exquisit, que poden oferir a les seves cartes al costat d’altres carns tradicionalment més cares.


Recuperant el bon gust de la carn de porc

La família Roma, propietària de l’Escorxador d’Avinyó, està treballant en la recuperació de la carn de porc com a carn de qualitat. D’aquí ha nascut el Ral d’Avinyó, que es comercialitza com la carn que recupera “l’autèntic sabor del porc”.

► 
Jornades Gastronòmiques del mes
info i enllaços
►

El Ral d’Avinyó

de la família Roma


La família Roma ha aconseguit produir una carn que és més melosa i gustosa 
PORTADA../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
AGENDA../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
VIANDES & CARNS
CARNS_XARCUTERIA.html
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
DEL CAMP
../GOURMETCATALUNYA/DEL_CAMP.html
MERCATS
../GOURMETCATALUNYA/MERCATS.html