carns gourmet / ecològiques, de pagès, embotits i xarcuteria..

vedella dels pirineus, llonganissa de vic, ral d’avinyó, la girella del pirineu,la coradella, botifarra terregada...

 

Riera Ordeix, pioners

de la llonganissa de Vic

Omple de goig i d´orgull pel propi país el fet de contemplar amb ulls d´ara els establiments senyers i centenaris de la nostra terra encapçalant les llistes de productes d´alta qualitat. Pocs països i poques ciutats poden presumir de cases com la que ens ocupa : ubicada encara avui al mateix lloc on va iniciar la seva activitat pionera el 1.852, la Plaça dels Màrtirs de Vic.

LLEGIR-NE MÉSLa Coradella, plat de menuts

Es tracta de la Coradella, un plat fet a basa de menuts de xai i molt adient per als traginers que des de fa 161 anys feinegen per la gèlida Fira de Molins de Rei primer a cop de carro i cavall, més endavant amb tractors i ara amb ipods i smartphones.....

SABER-NE MÉS


La Girella

l’embotit de l’alt pirineu

La Girella és l’únic embotit que actualment s’elabora amb menuts de corder. El trinxat de la carn es lliga amb arròs, als quals i segons l’artesà, s’afegeixen ous, julivert, pa, pebre i fins i tot saïm i una mica de carn de porc. Amb la massa resultant s’emplena la tripa de corder, un cop ben neta, per cosir-la després i es posa a bullir. Aquest embotit tradicional a la zona pirenenca remunta els seus orígens a temps immemorials i conserva tot el regust de la cuina muntanyenca, de lenta elaboració i esmerat tracte. La girella es menja acabada de coure o simplement fregida o passada per la paella ben cruixent. També permet múltiples aplicacions culinàries, obtenint excel.lents resultats gastronòmics si l’acompanyem d’una salsa de bolets dels país.

Llegir-ne Més DE LA FIRA DE LA GIRELLACompromís

amb la ramaderia ecològica

19-08-2013 12.30 El DAAM reafirma el seu compromís amb la ramaderia ecològica i es va comprometre amb els ramaders a avançar amb càrrec al seu pressupost els diners que no posarà el ministeri i evitar així que el sector hagi de quedar a l’espera de la hipotètica transferència de ministeri que ja no seria fins el 2014.

Llegir-ne Més

 

El Gall del Penedès, la 2a IGP avícola de l’estat espanyol

A la propera edició de la Fira del Gall de Vilafranca, ja es podran comprar galls i gallines de raça penedesenca amb la distinció de qualitat “Indicació Geogràfica Protegida” que atorga la Unió Europea

LLEGIR-NE MÉSRal d’Avinyó,

qualitat en carn de porc

La família Roma, propietària de l’Escorxador d’Avinyó, està treballant en la recuperació de la carn de porc com a carn de qualitat. D’aquí ha nascut el Ral d’Avinyó, que es comercialitza com la carn que recupera “l’autèntic sabor del porc”.

Llegir-ne MésTerrassa

reinventa la Terregada

Gràcies al Mestre Cansalader artesà Xavier Casanoves i al cuiner Artur Martínez, podem tornar a degustar aquest embotit cuit típic de la ciutat . És un embotit totalment natural, sense cap additiu, amb un munt de possibilitats gastronòmiques.

Llegir-ne Més
La baldana d’arròs

a Camarles

Agost, Baix Ebre >>> La vida a pagès al Delta es basava en bona part en el conreu del troç i la cria del bestiar. L’arròs i el porc han estat dos pilars bàsics alimentaris en aquest món. El poble de Camarles acull el dissabte 31 d’agost la novena edició de la Jornada Gastronòmica de la Baldana d’Arròs. Un total de 9 establiments de la població oferiran una gran varietat de plats i degustacions elaborats amb el producte estrella de la cuina camarlenca i de les Terres de l’Ebre: la baldana d’arròs.

Saber-ne més de la baldana
Fira Mercat de la Botifarra a La Garriga

3, 4 de març 2018, Vallès Oriental >> La fira vol donar a conèixer l’elaboració de la botifarra, que és un producte típic del poble, i, alhora, situar la Garriga al mapa del sector cultural i gastronòmic del País. I aquest any, amb la Setmana Gastronòmica de la Butifarra a una vintena de restaurants i fondes de la localitat vallesana.

Llegir-ne més

 

L’embotit osonenc 
amb distintiu de qualitat 
Parlar de la Llonganissa de Vic és parlar d’un dels elaborats carnis més antics de Catalunya. Gràcies a la nostra llarga trajectòria, entre els aliments tradicionals catalans gaudim d’un prestigi inqüestionable. No és casualitat, doncs, que la Unió Europea hagi concedit a la Llonganissa de Vic un dels distintius de qualitat més prestigiosos: la Indicació Geogràfica Protegida Llonganissa de Vic, que va ser impulsada per les empreses elaboradores d’aquest producte amb la promulgació.
➽ Llegir-ne Més


Mostra Gastronòmica de
la Vedella del Ripollès
Del 30 de juny fins el 27 de juliol >>> El 30 de juny es donarà el tret de sortida a la temporada gastronòmica de la Vedella de Ramaders del Ripollès als restaurants adherits .
 ➽ LLEGIR-NE MÉS


La primera carn ecològica del Parc dels Aiguamolls
Alt Empordà>>> La primera vedella ecològica dels aiguamolls, criada a les closes dins del perímetre del parc natural, es començarà a comercialitzar el primer trimestre del 2014. Serà la primera carn ecològica criada exclusivament a les pastures i closes del Parc Natural dels Aiguamolls. El ramat és de raça Aubrac, el nom de la regió francesa d'on procedeixen.
➽ Llegir-ne Més


PorcPassió / Lleida 2015
Del 29 de gener al 28 de febrer 2015 , Lleida >>> VISCA EL PORC! Si t’agrada el porc i la bona taula, gaudiràs de PORCPASSIÓ. Tot un festí porcí que us proposem per quart any consecutiu. Febrer es consolida com el mes de PORCPASSIÓ amb nous plats i noves trobades. Més i millor porc!
➽ SABER-NE MÉS


http://www.gourmetcatalunya.com/LLONGANISSA_I_EMBOTITS_CURATS/LLONGANISSA_DE_VIC.htmlhttp://www.gourmetcatalunya.com/ACTUALITAT_GOURMET/LA_VEDELLA_DELS_AIGUAMOLLS_SORTIRA_A_LA_VENDA_EL_2014.htmlshapeimage_9_link_0shapeimage_9_link_1shapeimage_9_link_2shapeimage_9_link_3
DEL  MAR
../GOURMETCATALUNYA/DEL_MAR.html
XOCOMEL
../GOURMETCATALUNYA/XOCOMEL.html
VIANDES & CARNS
DELICATESSEN
../GOURMETCATALUNYA/DELICATESSEN.html
MERCATS
../GOURMETCATALUNYA/MERCATS.html
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
FORMACIÓ
../GOURMETCATALUNYA/FORMACIO.html
AGENDA
../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
DEL CAMP
../GOURMETCATALUNYA/DEL_CAMP.html
PORTADA
../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/PAISDEVINS/PORTADA.html
► 
Propostes gastronòmiques i promocions
gourmet
►../GOURMETCATALUNYA/PROPOSTES-GASTRONOMIQUES.html

Botifarres cuites

L’embotit i la cuita de la carn, sang i/o menuts del porc ha sigut una de les maneres tradicionals de conservar la proteïna  animal durant els mesos posteriors a la matança en un país on la carn ha estat sempre un bé escàs. Gràcies a això però, la perícia i creativitat dels nostres cansaladers al llarg dels segles ha donat com a resultat una de les gammes d’embotits més variades, extenses i saboroses de tot el continent europeu.


Botifarra blanca o cueta

És un dels embotits més consolidats en els nostres hàbits de consum, adient no només per  consumir-la tota sola sinó com a ingredient en tota mena d’àpats. Llegir-ne Més


Botifarra d’ou típica de Dijous Gras

Aquesta botifarra és típica, a Catalunya, del temps del Carnestoltes i, especialment, del Dijous Gras o Llarder. Es menja sola, amb pa o amb truita.  Llegir-ne Més


Botifarra negra, embotit cuit amb sang

Feta amb sang i els menuts del porc, és un embotit tradicional molt ric en ferro. Un dels plats més emblemàtics que porta botifarra negra són les faves a la catalana. Llegir-ne Més


Botifarra dolça embotit per les postres!

Aquesta botifarra és típica de les comarques gironines. Llegir-ne Més


Botifarra de perol, Gironina i del Maresme

És una botifarra tradicional de les comarques Gironines  molt saborosa. "Perol" és la caldera on es couen les botifarres... Llegir-ne Més


La Terregada botifarra terrassenca

Gràcies al Cansalader  artesà Xavier Casanovas i al xef Artur Martínez, podem tornar a degustar aquest embotit cuit típic de la ciutat . Llegir-ne Més

Salt del Colom - Vedella Ecològica del Berguedà

L’Espunyola, el Berguedà. Salt del Colom és una casa de pagès on tota la família hi posa de la seva part a les diferents tasques que s’hi realitzen. Des dels treballs de conrear la terra i la cria del bestiar fins a l’elaboració i distribució del producte elaborat.

Llegir-ne més vedella ecològica Salt del Colom

Casa Beta - Vedella Bruna dels Pirineus Catalans

Casa Beta, Pujalt-Sort, el Pallars Sobirà. Casa Beta és una petita explotació ramadera amb segles d’història que ens dediquem a la cria i engreix de vella Bruna dels Pirineus Catalans. La nostra família ha estat sempre lligada a la terra, que amb el temps ha anat passant de pares a fills i que hem mantingut amb esforç i il·lusió.

Llegir-ne més vedella dels Pirineus - Casa Beta

Vedella Brunec - Ecològica del Pirineu

Pobellà, la Vall Fosca - el Pallars Jussà. Brunec és carn de vedella ecològica. Un aliment que nodreix amb salut. Vivim a Pobellà, en un poble de muntanya de la comarca del Pallars Jussà. La nostra única activitat econòmica és la pagesia i produïm vedella ecològica de la raça Bruna dels Pirineus.

Llegir-ne més de Brunec - vedella dels Pirineus