brunec - vedella ecològica del pirineu

millors carns de catalunya : vedella directa de pagès del pirineu / carns a domicili i venda online des de la vall fosca

 

Vedella Brunec - Ecològica del Pirineu

Pobellà, la Vall Fosca - el Pallars Jussà. Brunec és carn de vedella ecològica. Un aliment que nodreix amb salut. Vivim a Pobellà, en un poble de muntanya de la comarca del Pallars Jussà. La nostra única activitat econòmica és la pagesia i produïm vedella ecològica de la raça Bruna dels Pirineus.

DEL  MAR
../GOURMETCATALUNYA/DEL_MAR.html
XOCOMEL
../GOURMETCATALUNYA/XOCOMEL.html
VIANDES & CARNS
../CARNS_GOURMET/CARNS_XARCUTERIA.html
DELICATESSEN
../GOURMETCATALUNYA/DELICATESSEN.html
MERCATS
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
FORMACIÓ
../GOURMETCATALUNYA/FORMACIO.html
AGENDA
../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
DEL CAMP
../GOURMETCATALUNYA/DEL_CAMP.html
PORTADA
../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/PAISDEVINS/PORTADA.html
► 
Propostes gastronòmiques i promocions
gourmet
►../GOURMETCATALUNYA/PROPOSTES-GASTRONOMIQUES.html

Vedella Brunec - Vedella Ecològica

de ramaders i productors del Pallars Jussà


CARN ECOLÒGICA

Servim la vedella Brunec en caixes, envasada al buit, i fresca. A punt per ser consumida o bé congelada.


El criteri que establim per posar el preu als nostres productes, és el del preu just per ambdues parts.Podeu consultar i comprar tots els nostres productes de vedella ecològica a l'apartat de la www.vedellabrunec.com/producte/DISPOSEM D’OBRADOR PROPI

Productes

Preparem caixes de vedella d’entre 9 i 10 Kg. (aproximadament) tota tallada i envasada al buit. Hi trobareu carn de les diferents peces que conformen l’animal distribuïdes de manera proporcional.


Criteris que determinen el preu

El preu de la nostra vedella està en funció a un seguit de criteris que a continuació us els exposem:


Nosaltres com a pagesos del sector boví de carn, vivint en una zona de muntanya, i fent agricultura i ramaderia ecològica, rebem diferents subvencions (PDR, vaques alletants, mesures agroambientals, etc…, de Brussel·les, del Govern Central, i del Govern Autonòmic) i entenem que aquestes, ens les hem de repartir entre les dues parts, és a dir, una part per nosaltres per fer inversions, millores i per viure, i l’altre part, per vosaltres els consumidors, influint en el preu final de la carn que ens compreu.


Nosaltres no tenim temps per fer el repartiment i la distribució de les comandes al detall. Si a aquest temps l’hi poséssim un preu potser ens seria possible i rentable, però llavors tindríem el preu de la vedella més car i no ho volem. Per això és important que els consumidors us agrupeu al màxim, i ens faciliteu el repartiment.


Cada setmana quan nosaltres acabem de preparar la carn i un cop carregades les caixes a la furgoneta frigorífica per sortir a repartir, a la cambra frigorífica no ens hi queda res. No ens queden restes de peces de carn, queda tot col·locat. Això també afavoreix el preu final.


Sapigueu que al marge ens queden els ossos i els greixos no aprofitables pel consum humà, aquests els tirem a un lloc proper, determinat, reglamentat i autoritzat que es diu “canyet” o menjador de carronyaires, per l’alimentació de la fauna salvatge.


SENSE INTERMEDIARIS

Cultivem la terra, alimentem els ramats i distribuïm els aliments finals.

 

Vedella Brunec - Vedella Ecològica

de ramaders i productors del Pallars Jussà


Som pagesos compromesos amb el medi ambient


Som en Ramon i l’Assumpta, som pagesos, i ho som per haver escollit aquesta professió i també per la manera de viure.

Treballem segons el que es coneix per Agroecologia (aplicació i pràctica dels coneixements de l’agricultura i de l’ecologia junts). Des de finals dels anys 80 practiquem agricultura ecològica. Són pràcticament tots els anys de la nostra vida professional.

Vivim als Pirineus de la demarcació territorial de Lleida, al petit poble de Pobellà que pertany al municipi de la Torre de Capdella, a la Vall Fosca.


El nostre producte és el resultat de fer el que creiem

amb consciència, constància i compromís.Criem els animals al bell mig de la natura


Vaca

La vaca Bruna dels Pirineus és una raça autòctona, molt ben adaptada al clima i al terreny on passa la seva vida. Originàriament era una vaca d’aptitud triple, s’aprofitava com a força de treball, per la seva llet i per la seva carn. A l’actualitat està orientada cap a la producció de carn.


La seva rusticitat, li permet aguantar els hiverns freds del Pre-Pirineu, pasturant l’herba seca dels boscos i fent-los una mica més transitables, i les calors de l’estiu a les altes muntanyes menjant l’herba molt tendra. Dorm sota els estels amb el seu abric de pell bruna.


És una vaca valenta, i per tant pot fer bé les llargues caminades q

ue representa la transhumància.


La vida en règim extensiu, la combinació “fons de la vall – caps de les muntanyes”, els hi dóna tranquil·litat, benestar, felicitat i bona salut.


La salut del nostre ramat es basa en la pràctica preventiva de la bona alimentació i el bon maneig.

A nivell sanitari, cada any fem les proves de Brucel·losi i Tuberculosi per assegurar-nos que tenim el ramat net.


Vedell

Nosaltres engreixem tots els vedells que crien les nostres vaques.


Etapa inicial amb la mare

El vedell neix a l’aire lliure i va amb la seva mare fins que és gran. Va on vagi ella fins al moment del despopat (desmamat).

Els primers dies de vida només s’alimenta de la llet de la seva mare, de mica en mica aprèn a menjar herba al seu costat. Popa fins al voltant dels 7 mesos.


Etapa intermèdia d’engreix

Aquesta etapa va dels 7 als 11 mesos aproximadament. És una etapa de creixement i de desenvolupament de l’animal durant la qual mengen herba.

Els vedells són remugants, sempre mengen herba. Si fa bon temps pasturen als prats menjant herba fresca, i si fa mal temps als corrals amb pati menjant farratge sec o ensitjat. I és quan comencen a menjar un complement de farina de cereals i pèsols, racionada un cop al dia.


Etapa final d’engreix

Aquesta etapa va dels 11-12 mesos fins al sacrifici, que és al voltant dels 14 mesos. A l’etapa final de l’engreix, és quan l’animal posa més greix a la canal i a la musculatura. Els vedells viuen als corrals, espais semi oberts orientats cap el sud.


S’alimenten de farratge sec, que és l’herba que dallem i recollim

als prats a finals de la primavera i durant l’estiu, i

de farina de cereals i pèsols a lliure disposició.Som membres de:

La plataforma Som lo que Sembrem

www.somloquesembrem

L’Assemblea Pagesa de Catalunya

www.assembleapagesa.cat

L’Associació Slow Food Terres de Lleida www.slowfoodterresdelleida.com

La Federació Catalana de la raça Bruna dels Pirineus www.brunadelspirineus.catVedella ecològica Brunec

Assumpta Codinachs i Ramon Font CB, Aixalda

Casa Mestrepere

25512 Pobellà (Pallars Jussà)

info@vedellabrunec.com

Tf: 973 663 022 – 608 899 551 – 660 837 859

www.vedellabrunec.com


www.facebook.com/Brunec