ametllers i fruiters florits a catalunya

què fer aquest cap de setmana? viu la floració dels arbrers fruiters  a les terres de lleida i la ribera d’ebre

 
PORTADA
../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
VIANDES & CARNS
../CARNS_GOURMET/CARNS_XARCUTERIA.html
XOCOMEL
../GOURMETCATALUNYA/XOCOMEL.html
MERCATS
../GOURMETCATALUNYA/MERCATS.html
DEL CAMP
../GOURMETCATALUNYA/DEL_CAMP.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
FORMACIÓ
../GOURMETCATALUNYA/FORMACIO.html
DELICATESSEN
../GOURMETCATALUNYA/DELICATESSEN.html
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
AGENDA
../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
DEL  MAR
../GOURMETCATALUNYA/DEL_MAR.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/PAISDEVINS/PORTADA.html

Rutes dels arbres florits a Catalunya

Març de 2019, Terres de Lleida i Terres de l’Ebre >>

Arriba una de les temporades més espectaculars de l’any a les terres on hi floreixen els arbres fruiters : de la primerenca flor de l’ametller a les dels presseguers i cireres que tenyeixen el paisatge de blancs i roses. Val la pena omplir els ulls amb aquest esclat de colors que ens anuncia, joiosa, l’arribada de la primavera.

Viu de debò la primavera i oblida’t de la del tall anglès ;)

Fruiters florits a Catalunya

de la flor de l’ametller a la dels

presseguers i cirerers...


Ruta dels presseguers en flor a Subirats-Sant Pau d’Ordal

Esclat de color rosa a l’Alt Penedès

>>PASSEJADA PELS CAMPS FLORITSRuta dels presseguers en flor a Aitona.

Esclat de color rosa al paisatge del Segrià

>>AITONA-FRUITERS-FLORITS-AL-SEGRIA-LLEIDARutes i caminades pels camps d’ametlers en flor a les Garrigues. Viu el color blanc de la flor més matinera que anuncia la primavera!

>>LES-GARRIGUES-AMETLLERS-FLORITS-A-LLEIDAExperiència floració a la Ribera d’Ebre.

Viu la floració dels presseguers a Benissanet!

>>FRUITERS-PRESSEGUERS-FLORITS-A-LA-RIBERA-D-EBRE

RUTA DE LA FLOR DEL PRESSEGUER

A AITONA 2019


La campanya de la Flor 2019 a Aitona, una activitat del projecte Fruiturisme que enguany manté com a eslògan “Un esclat de color”, es desenvoluparà del 4 al 27 de març per tal que els visitants gaudeixin per setè any consecutiu de visites organitzades pels camps de presseguers i descobreixin els racons i el patrimoni cultural i arquitectònic d’aquesta població del Segrià.


Enguany, com a novetat s’ha incorporat el “TastAitona”, en què es podran tastar tapes elaborades amb productes locals (formatge, melmelada, fruita, xai, calçots, embotits, mel, xocolata, etc.) al poliesportiu. A més, s’ofereixen rutes guiades amb bicicleta d’una durada de tres hores –també hi ha l’opció de llogar el vehicle i fer la visita per lliure–, una ruta pels camps caminant durant tres hores amb un pagès que explicarà tot el procés de la fruita i es mantenen els vols amb globus per veure el paisatge florit des del cel a primera hora del dia i les rutes amb quads de dues places amb monitors pels camps fruiters. D’altra banda, el 16 de març tindrà lloc un concert del grup Serratejant a l’ermita de Sant Joan de Carratalà.


La previsió de l’Ajuntament d’Aitona per a aquesta nova edició de la campanya és continuar creixent pel que fa al nombre de visitants i superar la xifra dels 18.000 de l’edició anterior, que ja va representar un salt exponencial molt important amb relació a l’any 2017, quan va rebre 5.500 visitants, i el 2016, que en va tenir 1.500.


El perfil del visitant està canviant. Si en un principi venien parelles pel seu compte, actualment hi ha turistes que organitzen viatges amb autocar, s’han detectat grups d’estrangers, famílies senceres i molta gent que vol repetir amb altres familiars o amics. També l’estada dels visitants s’ha allargat i, si en principi la gent venia per passar-hi un matí, ara demana de poder fer activitat matí i tarda i fins i tot ampliar el seu programa als caps de setmana o bé dos o tres dies, la qual cosa implica pernoctacions a la zona.


L’any passat Aitona va rebre la visita del cònsol del Japó i enguany hi ha prevista l’estada d’una delegació governamental de Tailàndia per la semblança que té la floració del Segrià amb la flor de lotus d’aquell país asiàtic. En aquest sentit, s’inaugurarà una mostra sobre la flor de lotus a Tailàndia. Una altra novetat és la relació de l’Ajuntament d’Aitona amb el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, que també està potenciant el turisme de la flor, i aquest any s’ha establert una col·laboració “Aitona-Ribera d’Ebre” per promocionar la flor, el patrimoni i la gastronomia.Visita guiada-concertada

Dins de la campanya de la Flor 2019, es proposa la visita guiada-concertada tot fent la “Ruta de la Flor Rosa del Presseguer”, que es desenvoluparà del 4 al 27 de març, d’acord amb les condicions climatològiques. L’activitat turística es divideix en dues parts. La primera, de dues hores i quart, és la visita als camps privats de fruiters, que s’efectua amb autocar –no pas amb cotxe particular, per tal de fomentar el turisme i la mobilitat sostenible– i amb dos guies pagesos que ofereixen als participants una experiència visual única i un recorregut per conèixer de primera mà l’agricultura de regadiu de les terres de Lleida, el naixement del fruit i el món de la fruita dolça explicats pels pagesos locals. Es fan parades a punts estratègics i a miradors naturals per gaudir d’aquest meravellós espectacle de color.


Ja arribats al poble, es pot fer una visita per lliure tot passejant pels carrers més emblemàtics. A cada monument hi haurà una guia local voluntària que explicarà la història, les llegendes i els detalls més curiosos del patrimoni, com ara de l’església parroquial de Sant Antolí, d’estil barroc i anomenada popularment la “petita catedral del Baix Segre”. La capella de Sant Gaietà, del segle XVI, acull també l’exposició fotogràfica “La primavera del Japó a Aitona”, transmetent el respecte per la natura i el vincle entre Aitona i el Japó, i a partir del dimecres 13 també es podrà visitar l’exposició fotogràfica cedida per l’ambaixada de Tailàndia “Un mar de flors de lotus a Aitona”.


La ruta amb visita als camps i al nucli antic d’Aitona tindrà lloc de dilluns a dijous, a les 10 h, i de divendres a diumenge, al matí, a les 10, a les 11 i a les 12.15 h, i, a la tarda, a les 15.30 i a les 16.30 h.


Per tal de facilitar i agilitzar al màxim el procés de reserves, l'Ajuntament d'Aitona ha habilitat la  plataforma virtual https://www.inscripcions.cat/fruiturismeaitona2019, per mitjà de la qual es pot fer la inscripció i el pagament per via telemàtica, escollint el dia i l'hora de la ruta guiada. A la plataforma també s’hi pot accedir mitjançant la pàgina web www.fruiturisme.info. En total, s’ofereixen 2.500 places.


A més de les visites guiades, molts turistes, fins i tot estrangers, s’apropen a la vila d’Aitona per descobrir-la per lliure i deixar-se seduir per la flor rosada dels presseguers. Així, es poden veure nombrosos grups de caminants, ciclistes i fotògrafs per les rutes senyalitzades pels camps fruiters, com ara la de la Serra Brisa (de 4,45 km), de l’Arbre fruiter (de 5,7 km) i del Camí verd natural Aitona-Soses (de 9,8 km). 

s’acaba l’hivern, esclaten els colors de la primavera

tasta & gaudeix el teu país !

Festes i Fires

de temporada

tast i festa a Catalunya

Restaurants

a Catalunya

millors cuines del país

Restaurants Carta

de temporada

les 4 estacions a taula

Escapades de tast

Hotels Gourmet

tast & relax al teu país

Restaurants de Catalunya, els Clàssics

Restaurants Clàssics de Catalunya

El canon de la cuina catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Els millors restaurants de Catalunya

Restaurants amb estrella Michelin i +

El canon de l’alta gastronomia catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Hotels gastronòmics

Escapades amb Estrella

luxe gourmet, millors restaurants amb hotel

Una selecció d’Hotels-restaurant que han merescut el reconeixement dels crítics gastronòmics i aficionats gourmet del país i internacionals: estels Michelin, sols Repsol o ser membres d’exclusives associacions gastronòmiques com Relais & Chateaux o Petits Grans Hotels de Catalunya...

Hotels rurals amb cuina casolana

Hotels rurals amb cuina de la terra

establiments familiars, hostals i cases rurals

Una selecció d’Hotels, hostals, fondes i allotjaments rurals on hi trobareu unes intal·lacions amb la comoditat i el confort suficients per gaudir d’un descans actiu coneixent el territori i alhora,

gaudint de la cuina del país ..